Nihat Matkap'tan Akp'ye Salvo

Nihat Matkap

Geçtiğimiz hafta sonu CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı'nın konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat MATKAP’tı

Hüseyin Koç /7-24Esenler Haber


Nihat Matkap’tan Akp’ye Salvo

 
Geçtiğimiz hafta sonu CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı'nın konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat MATKAP’tı. Akşamüzeri , Tümsan sitesindeki parti ofisine gelen Matkap’ı, İlçe Başkanı Özgür KARABAT ve partililer karşıladı. Yoğun ilginin olduğu toplantıda ülkenin siyaset gündemi konuşuldu.
 
Bizim Örgütümüzde Birlik Beraberlik Var
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Özgür Karabat, “Bizim örgütümüzde birlik beraberlik varken AKP de müthiş bir iç huzursuzluk var. İstifalar ve görevden almaları bir parti’nin veya belediyenin iç işleri olarak görmüyorum. Belediye başkanı bu konuda bizlere ve kamuoyuna bir açıklama yapmak zorunda. 60 Bin konut’un yapılmaya başlandığı Kayaşehir’de ilçe belediyemiz bir market kadar bile olmayarak ilçe içinde ulaşım’a bir çözüm bulamadı. Burada yaşayan halkın büyük kısmı ulaşımını market servisleri ile yapmaya çalışıyor.” dedi.
 
Nihat MATKAP ise ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Matkap’ın konuşmasından satır başları:


 
CHP Son 20 Yılın En Huzurlu Günlerini Yaşıyor
 
“CHP olarak en önemli avantajımız son yirmi yılın en huzurlu günlerini yaşamamızdır. Kurultayımızı en demokratik bir şekilde yaparak genel başkanımızı ciddi bir oy ile yeniden seçtik. Genel merkez olarak örgütlerimizin taleplerine daha özen gösterir duruma geldik.  Belediye başkanı veya milletvekili adayı belirlerken kapalı kapılar ardından değil Örgütün taleplerine duyarlı olmayı kararlaştırdık. Bizim ölçümüz torpil eş dost değil,  adayımız ile seçimi kazanacaksak o aday ile yola devam edeceğiz.”
 
“AKP iç huzuru sağlamış bir CHP yerine sürekli iç huzursuzluklar olan bir rakip görmek istiyor. Bu sorunları geride bıraktığımızı gören başbakan bundan korkarak bizi birbirimize düşürmek için çabalıyor ama bunu artık başaramayacak.”
 
AKP Ciddi Hataları Yaptı Yetmez Ama Evet Diyenler Tekrar Bize Döndü
 
“AKP’nin bir çok hatası oldu. Bu hatalar seçmende ciddi bir hayal kırıklığı oluşturdu. Başbakan iktidara geldiği zaman idama karşı olduğunu söylüyordu bugün ise idamı ağzından düşürmüyor. Bu söz bile ülkemize yatırım yapacak bir çok Avrupalı yatırımcıyı kararından vazgeçirmeye yeterli. Konuşmalarına bakınız Recep Tayyip Erdoğan Milliyetçi söylemlerde MHP yi geride bırakmış durumda. Recep bey yetmez ama evet diyenlerde oy alamayacağını düşündüğü için kendi seçmenini ve MHP seçmeninden bir kısmının oyunu alıp ilk turda cumhurbaşkanı olmayı hayal ediyor ama buradan söylüyorum bu hayaline ulaşamayacak. Şu an Abdullah Gül ile birbirlerine düşmek üzereler.”
 
Basın Baskı Altında
 
“Kısa bir süre önce bir iş adamı bir gazete satın alıyor. Başbakan bu işadamını görünce gazete satın almışsın diyor. İş adamı da evet deyince başbakan ben daha hissetmedim diyor. İş adamı da korkusunda hissedeceksiniz efendim diyor. Tüm basının üzerinde ciddi bir baskı var.” “Tutsak gazeteciyi Suriye zindanlarından kurtarmamızı bile hazmedemeyen başbakan buradan bile bizi yıpratmak istiyor.”
 
Terör Örgütü İle Oslo Pazarlığı
 
“ AKP Haziran 2011’de yapılan genel seçimler öncesi bir çok tavizler vererek terör örgütü mensupları ile Oslo’da pazarlık yaptı. Bu pazarlık sonucu seçimlerden altı ay önce terör durdu. Seçimden sonra tekrar başladı. Olayı önce inkar etmeye çalıştılar. Ama her şey netleşince bu sefer devlet ülkenin selameti için herkes ile görüşür demeye başladılar. Bu olay AKP’yi ciddi bir şekilde yıprattı. İkinci büyük hata da herkesin bildiği gibi küçük çaplı kaçak ürün getirip satan 34 köylümüzün kendi jetlerimiz tarafından feci şekilde vurulması olayı da AKP’nin ciddi hatalarından birisidir. “
 
Ekonomi De Daralma Var
 
“Bugün esnaf perişan durumda. Kapanan şirket sayında artma var, ödenmeyen çek ve senetler çığ gibi büyüdü. Kredi kartı ve diğer borçlar aldı başını gidiyor. AKP yönetimi zengini daha zengin, fakiri ise daha fakir yaptı.”
 
Halk Baskıyı Sevmez
 
“AKP 19 Mayıs etkinliklerini iptal etmekle milli bayramlarımızı ve günlerimizi unutturmaya çalıştı. Ama bu halk öyle bir tepki gösterdi ki her türlü yasağın karşısında olduğunu gösterdi. Bu sene Anıtkabir’e gelenlerin sayısı önceki yılların çok üstünde. Genel başkanımızın Adnan Menderes’in kabrine gitmesi ve kutlu doğum haftası etkinliklerine katılması bile Başbakan’ı rahatsız ediyor. Yine söylüyorum AKP bizim için sadece bir siyasi parti değil siyasi bir projedir.”
 
Seçmene CHP İktidar Olursa Hayatınızda Neler Değiştireceğini Anlatın
 
“Seçmenin en dikkat ettiği ve önem verdiği olay siz iktidar olursanız benim hayatımda ne değişecek sorusudur. Buna cevap bulursa size oy verir. Sizler alanda çalışırken seçmene CHP’nin iktidar olması halinde kendi hayatlarında neler değişeceğini anlatın.”
 
Konuşmasının ardından partililerin sorularını yanıtlayan Matkap, İlçe Başkanı Özgür Karabat’la beraber farklı siyasi etkinliklere katılmak üzere ilçeden ayrıldı.
 
 
 
CHP BAŞAKŞEHİR İLÇE BAŞKANLIĞI
BASIN İLETİŞİM VE HALKLA İLİŞKİLER BİRİMİ


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli