Neyin plaketi?

Neyin plaketi?

Pir Sultan Abdal Kültür ve Cem Evi Esenler Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Acaray,kendilerini sadece seçim zamanlarında hatırlayan ve Cem Evi taleplerini her defasında “Yer yok” gerekçesiyle geri


Esenler Belediyesi ile Pir Sultan Abdal Kültür ve Cem Evi Esenler Şubesi Muharrem ayının 11'inci gününde ilçede yaşayan Alevi vatandaşlara yönelik bir iftar programı düzenledi. Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftara AKP İstanbul Milletvekili Adayı Burhan Kuzu, Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AKP Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Pir Sultan Abdal Kültür ve Cem Evi Esenler Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Acaray, Cem Evi dedeleri ve dernek başkanları ile Alevi vatandaşlar katıldı.
 
Acaray: Bu millet hepimizin
 
Programın açılış konuşmasını yapan Pir Sultan Abdal Kültür ve Cem Evi Esenler Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Acaray, "Bizler dünyada insanlık, barış, kardeşlik olsun isteyen canların evlatlarıyız. Bizde kul hakkı vardır. Bu millet hepimizin. Biz Allah, Muhammed ve Ali evlatlarıyız" diye konuştu. Acaray’ın konuşmasının sonunda her zaman kendilerinin yanında olduğunu belirttiği Belediye Başkanı Göksu'ya da teşekkür etmesi gözlerden kaçmadı.


 
Göksu: Aşurede şükür ve matem var
 
Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, her inançtan insana eşit yaklaştıklarını belirterek, "Bizlerin her birine aynı duyguyu paylaşmayı veren güç, bu topraklardır ve bu toprakların özünde de birlik, dirlik ve kardeşlik vardır. Bu açıdan biz her bir bireyin inancına, yaşamına saygı duymayı ve ona hizmet etmeyi kendimize birincil görev addederiz. Bu şehirde her kim yaşıyorsa benim ona hizmet etme sorumluluğum var. Biz aşurede bir taraftan dertlerden kurtulduğumuz için şükrederiz, bir taraftan da acıyı yaşadığımız için matem tutarız. Bu yası bu ülkenin Alevi'si de, Sünni'si de tutar çünkü Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'e yapılan hepimize yapılan bir şeydir. Hz. Ali'yi sevmek ise hepimizin sevdasıdır. Bunun için Alevi kardeşlerimizle konuşacağımız çok duygumuz var" dedi.
 
Konuşmasının ardından Pir Sultan Abdal Kültür ve Cem Evi Esenler Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Acaray, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'ya kendilerine verdiği desteklerden dolayı bir teşekkür plâketi takdim etti.
 
Diğer protokol konuşmalarının ardından Esenler'de yaşayan Alevi vatandaşlar, Muharrem ayının 11'inci gününde hep birlikte aynı masada oruçlarını açıp iftar yaptılar.
.
 
 



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli