Neden Meclis Üyesi Olacaksınız???

Neden Meclis Üyesi Olacaksınız???

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Esenler’de de siyasi partilerde müthiş bir yarış başladı. Bu yarışın adı Belediye Başkanlığı ve meclis üyeliği… Peki, meclis üyesi olmak isteyen adaylara birileri neden

Neden Meclis Üyesi Olacaksınız???
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Esenler’de de siyasi partilerde müthiş bir yarış başladı. Bu yarışın adı Belediye Başkanlığı ve meclis üyeliği… Peki, meclis üyesi olmak isteyen adaylara birileri neden bu işe soyundunuz diye soruyor mu? Sorulan soruya ne cevap verileceğini merak etmiyor musunuz? Neden bir insan belediye meclis üyesi olmak ister?

Alacağınız cevabı ben size peşinen söyleyeyim: Klasik ama net… Halka hizmet. Halka hizmet en yüce görevdir ama bu hizmeti yapmak için bilgi, beceri, ahlak ve namuslu olmak lazım. Mimar, mühendis, eğitimci, sağlıkçı veya avukat mısın diye bir adaya sorduğunuzda, verilecek cevap yine klasik “Benim bu kişilerden neyim eksik” sözünü duyarsınız…" Ben yeterli miyim, yetersiz miyim” diye kendini kimse sorgulamaz, onlar sorgulamaz da sen oy veren sorguluyor musun? HAYIR.

Bugün ve öncesinde sosyal medyada aday olan bazı kişilerin reklamını gördüm ve yazıştık, bu yazışmalarda biraz kırıldık… Ama gerçekler böyledir ve acıdır…  Esenler’de bir işyerinde eski CHP’liler buluşuyor ve siyasetin dizaynı burada yapılıyor. Bende bu mekana uğradım. CHP Esenler’de Belediye Başkan adaylığı ve Belediye Meclis üyeliği için ismi geçenleri "Kim neden aday oluyor?" konusunu konuştuk. Her kafadan bir ses çıktı ve bana sordular “sen eski ilçe başkan yardımcısısın yerel gazetecisin ve seçimlerde yetki belgesi tarafına verilmişti, Esenler için ne diyorsun, kimler bu görevi yapabilir? diye sordular.
 
Cevap verdim…”Benim kentsel tasarım alanında bilgim yok ama kentsel dönüşüm konusunda bayağı kafa yoranlardanım. Esenler’de ki belediye meclis üyelerini önümüzdeki dönemde 1000’lik ve 5000’lik planlar bekliyor. Askeri alanın planlara işleneceği bekliyor. Esenler’in her mahallesinde kentsel dönüşüm yapılacağı bir dönem başlayacak.
 
Bu beklentilere cevap verecek, rantsal dönüşüme karşı koyacak, planlarda kamu yararını koruyacak, halkın mağduriyetine izin vermeyecek kişilerin meclis üyesi olması gerekir. Bugüne kadar ismini duyduğum kişilerin bu görevi yapacakları konusunda çok kaygılıyım. Hiçbir bilgisi olmayan birileri çıkmış ben meclis üyesi adayıyım diyor, onu seçecek olanlarda “hayırlı olsun” diyor. Hayırlı olmasına imkan yok… Çünkü bu kişilerin kente dair bir bilgileri olmadığı gibi projelerinin de olmadığını biliyorum. Yanlış uygulamalara karşı muhalefet yapacak bilgileri ise hiç yok. Esenler gibi ilçelerde yapılmış olan ve yapılacak yanlışların tamamı imarla ilgili. CHP iyi kadrolarla Esenler’de en fazla üç meclis üyesi kazanabilir( üç meclis üyenin üçü de teknik olacak. 1- Mimar veya Mühendis 2- Avukat-3 Bütçeyi bilen ve hesap işlerinden anlayan Mali Müşavir veya Muhasebecin” olacak diyoruz.
 
Bakın meclis üyeliği yöneticilik gibi halka karşı sorumluluğun olduğu bir makamdır. Planları bilmiyorsan, imar mevzuatından haberin yoksa iyi niyetli olsan bile bir hiçsin. Bugün Esenler gelişememişse, şehircilik açısından hata varsa bunda her önüne gelenin meclis üyesi yapılmasının ve kentlerin bu kibirli beylere siyasilerin menfaatleri uğruna teslim yapılmasının katkısı var. 
 
Ben Esenlerde CHP’nin meclis üyesi olacak olan isimlerine baktım. CHP’nin Esenler belediye meclis üyeliğine müracaat yapan arkadaşların tamamı yetersiz ve niteliksiz. Ankara- Aykut menşeli Saraçhane patentli, yerli ve milli İlçe başkanı ve yönetim kurulunun tamamının bu önemli görevin içini boşaltarak sulandırdığını görüyorum.  Bunlar imar yolsuzluklarına karışı duramazlar, itiraz edemezler gayri ahlaki biçimde çok ciddi şekilde ağabeylerinin ve ablalarının adına siyasi çıkar çatışmalarına girecekler, belediyedeki nüfuzlarını yandaşlara çıkar sağlamak ve resim karesine girmek için kullanacaklarını hep birlikte göreceksiniz” dedim. Bana Demirali’nin kızdığı gibi herkes kızdı.  
 
 

CHP Seçmenine soruyorum… Ben yazdım siz kendinize soruyor musunuz? Biz kimi seçiyoruz?

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli