"Neden Esenlerde de bir Cemevimiz olmasın"

Esenler Turgutreis ve Oruçreis mahallesinde kurulan “Anadolu Can Cemevi “ derneği yoğun katılımla kongresini gerçekleştirdi. Kongrede tek aday olan Cemal Özdemir tüm üyelerin oyunu alarak başkan seç

"Neden Esenlerde de bir Cemevimiz olmasın" 
 

Esenler Turgutreis ve Oruçreis mahallesinde kurulan “Anadolu Can Cemevi “ derneği yoğun katılımla kongresini gerçekleştirdi. Kongrede tek aday olan Cemal Özdemir tüm üyelerin oyunu alarak başkan seçildi.

Esenler Turgutreis ve Oruçreis mahallesinde kurulan Anadolu Can cemevi derneği kongresine CHP İstanbul il Başkan yardımcıları Mehmet Aslan ve Muhterem Aktaş, CHP Esenler ilçe başkanı Bülent Ütebay, CHP, eski ilçe başkanı Cemal Kaya ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.
Kongrede açılış konuşmasını gerçekleştiren Cemal Özdemir Esenler İstanbul’un en büyük ilçelerinden birisidir ancak İlçemizde bir Cemevi olmadığı inançlara yapılan saygısızlıktır diyerek şu ifadelerde bulundu.



Haklı talebelerimizi duymak istemiyorlar
Özdemir “ Bizler köylerimizden, kalkıp geldiğimiz bu metropol şehirde insanca yaşayarak, özgürce ibadetimizi yapmak istiyoruz.  Ancak haklı talebimiz olan birçok konuda yetkililer bu taleplerimizi duymak istemiyor. Vergisini veren, Askerliğini yapan, vatanın bölünmez bütünlüğüne her şeyden çok önem veren, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılık gösteren, laik demokratik cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkan hep aleviler olmuştur. Kimsenin ibadetine karışmayan Aleviler, devletten inançlara eşit davranarak, adil ve saygılı olmasını istiyor. Tekrar ediyorum Esenlerdecemevi açılsın ve alevi canlar da kendi gönüllerince son görevini yerine getirebilecekleri bir ibadethaneye sahibi olsunlar.

Neden Esenlerde de bir Cemevimiz olmasın
Bakınız,  İstanbul’un bütün ilçelerinde Cemevi var Esenler’de bir Cemevi’nin olmaması yönetenlerin ayıbıdır. Esenlerde cenazelerimizi kaldıracağımız bir yerimiz yok. Cenazelerimizi çevre ilçelerden kaldırıyoruz. Neden Esenlerde de bir Cemevimiz olmasın. Turgutreis ve Oruçreis Mahallesi sakinleri olarak, birbirimizle kaynaşarak yaşadığımız sorunları, yine birlikte aşabilmek için böyle bir derneğin kurulmasının ve örgütlü bir şekilde haklı taleplerimizin demokratik yollarla alabilmek için dernekleştik. Cemevi faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve daha da geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacıyla bu derneğin kurulması gerektiği kararını aldık. Tüm evraklarımızı hazırlayarak İstanbul Valiliği il dernekler müdürlüğüne müracaat ederek ve derneğimizin resmi olarak kurulduğu tarafımıza tebliğ edilmiştir” dedi.  
 


CHP İstanbul il Başkan yardımcısı Mehmet Aslan , “ Bu mutlu yola çıkan siz değerli canlarıma başarılar diliyorum. Esenler gibi zor bir ilçede işlerin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ama sizler zoru başarmak için bir yola çıktınız, sizleri kutluyorum. Burası küçük ama hepimizin yüreği burada olursa ve birlikteliğimiz devam ederse Esenler belediyesinden bir sonuç alacağınızı düşünüyorum. Daha güzel ve geniş mekanlara kavuşmanızı ve bu mücadelenin devam ederek büyümesini diliyorum” dedi.



CHP İstanbul il yönetiminin inançlardan ve azınlıklardan sorumlu il başkan yardımcısı Muhterem Aktaş, “Değerli canlar, ben Alibeyköy Cemevi derneğinin başkanlığını yaptım, 22 yıldan beri faaliyette olan bu derneğimizi halen daha birçok eksiği bulunuyor. Sizlerin başlattığı bu faaliyet yeni, ama inanıyorum sizler, başaracaksınız. Başarmak azım ve kararlılık ister, sizlerin gözlerinde ve yüreğinde bu ışığı görüyorum ve şimdiden başarılar diliyorum” dedi. 





  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı