NE GÜZEL İSTANBUL

NE GÜZEL İSTANBUL

Yaz geldi, bahar geldi. Okullar tatil oldu kimi köyüne kimisi ise yazlığına gitmek için hummalı bir çalışma içinde. Hayat sanki birileri için yeniden başlıyor. Birileri içinde sanki bu hayat hiç

         NE GÜZEL İSTANBUL

Yaz geldi, bahar geldi. Okullar tatil oldu kimi köyüne kimisi ise yazlığına gitmek için hummalı bir çalışma içinde. Hayat sanki birileri için yeniden başlıyor. Birileri içinde sanki bu hayat hiç bitmeyecekmiş gibi.

 

Köyde yeri. Yurdu sahillerde mekânı, köşede, bucak da, parası pulu. Olmayanların bu Sıçak yaz günlerinde kavrulmak kaderi olsa gerek.

İstanbul için. Metropol denildi, kozmopolit denildi, varoş ve geçe kontu denildi.

Bu güzel şehrin yüreği sızladı yaşayanların bir bölümü ise bazen kendini aşağılanmış, yalnızlaşmış birazda ötekileşmiş hissetti.

 

Birileri de İstanbulluyuz. Burada yaşıyoruz biz şehirliyiz diyerek böbürlendi. Aslında İstanbul’umuz çok güzel gerçekten çok güzel Dünya güzeli bir yer. İyi yönetilse, adil yönetilse, Sosyal donatı alanları yeterince sağlansa insanların yaşam standartları yükseltilerek açı, Açığı, İşsizi ve yoksulu olmasa milli hâsıladan eşit yararlanma kuralı uygulansa bu şehre ve yönetenlerine ne diyebiliriz.

 

Böyle olmadığı için bakın neler söylüyor çilekeş insanımız. Güzel bir şehir dünya bu şehre hasta ama biz doğaya, yeşile, denize hasta ve hasretiz. Biz pikniğe, istirahata birazda kafa dinlemeye muhtacız.

Dört tarafı denizlerle çevrili bu şehrin insanı denize düşman değil yoksulluğun, fakirliğin gözü kör olsun kaderimiz böyle imiş diyor.

 

Belediye Başkanıda kültür başkenti ya şehri İstanbul 2023 e hazırlanıyoruz diyor ama etrafındaki yangının büyüklüğünü görmüyor. Başkan İstanbul yanıyor.

 

Bende böyle diyorum.

Kaderci toplum yaratmanın bir yolu da bu olsa gerek.Kaderinize razı olun ya şehri İSTANBULLULAR…                          Hüseyin KOÇ    

                                     



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli