NAZIMI ANMAKTAN KORKAN CHP'LİLER

NAZIMI ANMAKTAN KORKAN CHP

Esenler meclisini kahvehaneye çevirenleri elbette BÜYÜK PUNTOLARLA yazmak görevimiz, anmaya utandığınız değerleri biz özlemle ve hasretle anacağız.

Esenler belediyesinin Haziran ayı meclisinde (7. 6. 2021)Pazartesi günü şahsen beni üzen ve derin duygulara sürükleyen bir durum yaşadım. Bugün (10.6.2021) Perşembe günü ise kendi kendime” üzülmeme gerek yokmuş” dedim.

Beni bu kadar duygulandıran ve isyan ettiren sebepler şöyle!
Pazartesi meclis üyelerinden, özellikle CHP’li iki meclis üyesinden “Özgürlüğün ve umudun şairi” Büyük ustayı ölümünün 58.yılında anmalarını bekledim, bekledim ansınlar böyle büyük değeri ama anmadılar… Anmadılar daha önce iki sosyal demokrat lideri Erdal İnönü’yü, Bülent Ecevit’i anmadıkları gibi. Bunlardan böyle bir anmayı beklediğim için bana yazıklar olsun.
 
Nazım bir şiirinde “Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla: Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ” der. Şiirin başını, ortasını okumayanlar veya okuduğunu anlamayanlar kervanına katılan bu iki meclis üyesini büyük puntolarla “HAİNLER” diye yazacağım.
CHP’li bu iki meclis üyesine; Nazım “vatan haini “değil öyle anlamışsanız size yuh olsun. Nazım’ı anmaya korkan sizler düzenin uşaklarısınız, birilerinin kullarısınız. Nazım’a vatan haini gözü ile bakanlar CHP’ içinde solculuktan söz edenler, anmaya yüreği yetmeyenler, esas siz bu ülkenin hainisiniz, yoksula, fakire ihanet yapan, özgürlüklere pranga vurulmasından yana olan faşistlersiniz” dersem az demiş olurum herhalde.
 
Sosyal medya hesaplarından sağ görüşten birçok insan Nâzım’ı şiirlerini, sözlerini paylaşarak andı ama bu iki kafası samanla dolu, midesi her türlü kirliliği kabullenen, kirlilikleri belgelenmiş ilçe başkanlarına yalakalık yapan ve sosyal demokrat geçinen zavallıların anmaması beni çok kızdırdı yahu.

Bugün ise(Perşembe)  Esenler Meclisi hiç hoş olmayan, hiçbir ahlak kuralına yakışmayan ve çirkin sözlerin, hakaretlerin, küfürlerin havada uçuştuğu bir ortamda gerçekleşti.  Birbirlerine yapılan kuralsız, ahlaksız, edepsizce sözleri her iki taraf bir güzel yalayıp yuttu. Meclis bitiminde karşılıklı küfürleşenlerin birbirine sarılması, “Ben öyle demedim, sen benim arkadaşımsın”  benzerinde sözleri ise gözleri yaşarttı. Bana ise bu meclis üyelerinden hayır beklemek, toplum adına bir şeyler beklemek, bu ülkenin değerlerine saygı göstermelerini, değerlerimizi anmalarını, halkın sorunlarına parmak basmalarını beklemek vallahi enayilik olur, kandırılmışlık olur.  

 
Esenler meclisini kahvehaneye çevirenleri elbette
BÜYÜK PUNTOLARLA yazmak görevimiz, anmaya utandığınız değerleri biz özlemle ve hasretle anacağız.
Gururla andığınız, alkışladığınız, yâd ettiğiniz vatan hainlerini, tarikat liderlerini vs kim olduklarını ve ne haltlar işlediklerini  biz biliyoruz, onları ise yine büyük puntolarla evirmeden kıvırmadan LANET OLSUN…diye yazacağım.


 
 

  • Salı 39 ° / 27.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.3 ° / 27.8 ° Güneşli
  • Perşembe 40.8 ° / 28.2 ° Güneşli