Mutlu "Genel Başkanımıza saldırıyı Kınıyoruz"

Mutlu

Yerel Basınla bir araya gelen CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı, Meclis Üyeleri, Bayrampaşa Belediyesinin 2015 Faaliyet Raporu hakkında değerlendirmelerde bulunmak üzere kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelerek gündem


Mutlu "Genel Başkanımıza saldırıyı Kınıyoruz"
Yerel Basınla bir araya gelen CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı, Meclis Üyeleri, Bayrampaşa Belediyesinin 2015 Faaliyet Raporu hakkında değerlendirmelerde bulunmak  üzere kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelerek gündeme dair açıklamada bulundu
lar. 

 Toplantıda; İlçe Başkanı Hasan Mutlu AKP’ Belediyesinin keyfi uygulamalarından söz etti. Mutlu, “Bayrampaşa Belediyesi partizanca davranıyor ayrımcılık yapıyor. Biz CHP olarak Bayrampaşa’da yapmış olduğumuz etkinlilerle ilgili ücretli veya ücretsiz yer talebinde bulunduğumuzda ‘ CHP’ye yer vermeyiz’ dediler.  Yazılı beyanımıza yaklaşık iki aya yakın bir zaman oldu cevap vermediler. Bize yer vermedikleri gibi cevap bile vermeyen belediye var karşımızda, ancak AKP danışma meclislerine salonları tahsis ediyorlar. Bir belediye böyle partizanca bir davranış içinde bulunamaz. Belediye; farklı görüşte olan çalışanlar, özellikle de CHP yakın olan çalışanlar üzerinde büyük baskı oluşturuyorlar, istifaya zorluyorlar” dedi.

Basın toplantısına İlçe Başkanı Hasan Mutlu, İl Başkan Yardımcıları Muharrem Çatalkaya, Mehmet Arslan, Meclis Grup Başkanı İbrahim Kahraman, Grup Sözcüsü Abdülfettah Dindar, Meclis Üyeleri; Halil Yerli, Yusuf Aygün, Cüneyt Darılmaz, Şenol Çelik, Naif Cikse, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Metin, Mersin Balkan, Bekir Önder, Murat Yetiş ve Esenler, Bayrampaşa yerel gazete temsilcileri katıldı.

Mutlu,Genel Başkanımıza saldırmak doğru değildir
İlçe Başkanı Hasan Mutlu “Belediye Meclisi Bayrampaşa’nın sorunlarının konuşularak çözülmesi ve Bayrampaşalılara hizmet verilmesi için çalışmaların yapıtlığı yer olduğunu belirterek açıklamada bulundu. Mutlu, “Belediye meclisinin Perşembe günkü toplantısında genel siyasete girilerek Genel Başkanımıza yakışıksız sözler söylendiği malumunuz. Belediye Meclisinde genel Siyaset yaparak,  bir şeyleri bahane ederek partimize ve Genel Başkanımıza saldırmak doğru değildir, etik değildir. Bayrampaşa Belediye Meclisinin faaliyet raporu görüşmeleri öncesinde perşembe günü meclis oturumunda AKP’li bir Meclis Üyesi arkadaşımız Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, hakaret ederek çirkin sözler sarf etti. Özellikle kendilerine tek merkezden verildiği anlaşılan bir metni talimatla okudu. Sizinde bildiğiniz gibi bahsi geçen “önüne yatarım” sözü bizim tarafımızdan değil, daha önce AKP’li bir Bakan tarafından söylenmişti ve siyasi literatüre girmişti. Bakan İran asıllı Sarraf’ın “önüne yatarım” demişti. O gün bu söylemden rahatsız olmayanlar ve ses çıkarmayanlar bu gün “önüne yatarım” sözünden neden rahatsız olduklarına bir anlam veremedim. Yaptıkları kirliliklerin üstünü örtme telaşı ile bizim Genel Başkanımıza saldırıya geçtiler. Türkçede ‘önüne yatmak’ kelimesi argo bir anlam taşımaz. Beyinlerini ve akıllarını o doğrultuda dürtüler içinde tutuyorsanız o zaman birçok kelimenin anlamında argo kelime üretebilirsiniz. “Önüne yatmak” kelimesi bizim anlayışımızda her imkânımı kullanarak, elimden ne geliyorsa onu yaparım, önüne siper olurum, korur ve kollarım anlamındadır. Genel Başkanımız bu sözü bu kadar taciz olayları yaşanırken siz kimi koruyorsunuz anlamında söylemiştir. Bu olay olduğu gibi bir algı ve korku imparatorluğu yaratmaktadır. Bu algı ve korku imparatorluğu ile bir şeyleri saklamaya gizlemeye çalışılmaktadır. Biz halkımıza güveniyoruz, halkımız bu yaşananların farkındadır, gereğini yapacağına da inanıyoruz.

Bayrampaşa İlçemizde her 6 aileden birine yardım yapılıyor
Bayrampaşa’da Mecliste okudukları faaliyet raporunu dinlediğinizde göreceksiniz ki, hizmet yapmaya çalıştıklarını zannediyorlar. Bu gün itibarı ile Bayrampaşa’da 10 bin aileye yardım yapıyorlar. 10 bin aileyi 4 ile çarparsanız yaklaşık 40 bin nüfusa tekabül eder. 300 bin nüfusu olan Bayrampaşa İlçemizde her 6 aileden birine yardım yapılıyor. Bayrampaşa bu kadar fakirleşti mi? Daha 2 dönem öncesi 2 bin aileye yardım yapılıyordu. O günlerde bu sayının düşeceği söyleniyordu. Bayrampaşa o tarihten bu güne zenginleşmesi gerekirken tam tersine fakirleşmiştir.

Partizanca Çalışıyor!Baskı oluşturuyorlar
Bayrampaşa Belediyesi partizanca davranıyor ayrımcılık yapıyor. Biz CHP olarak Bayrampaşa’da yapmış olduğumuz etkinlilerle ilgili ücretli veya ücretsiz yer talebinde bulunduğumuzda ‘ CHP’ye yer vermeyiz’ dediler.  Yazılı beyanımıza yaklaşık iki aya yakın bir zaman oldu cevap vermediler. Bize yer vermedikleri gibi cevap bile vermeyen belediye var karşımızda, ancak AKP danışma meclislerine salonları tahsis ediyorlar. Bir belediye böyle partizanca bir davranış içinde bulunamaz. Belediye; farklı görüşte olan çalışanlar, özellikle de CHP yakın olan emekçilerimiz üzerinde büyük baskı oluşturuyorlar, istifaya zorluyorlar.

Bu Politika “Bayrampaşa’yı Bitirme Politikası”
Baktığımız da Bayrampaşa’ya değer katacak hiçbir yatırım göremiyoruz. Bayrampaşa’ya Otel, AVM gibi yapıları hizmet olarak gösteriyorlar. Bu otel ve benzeri AVM yapıları hizmet olarak değil, Bayrampaşa’yı bitirme politikasıdır.

Bayrampaşa’da bir başka konuda kentsel dönüşümdür. Kentsel dönüşüm olayı bir mizansen haline dönüştü. Vatan Mahallesi için afet bölgesi, riskli alan olarak dönüşüm alanı ilan ettiler. Burada yapılması gereken ilk yer Vatan Mahallesini değil Kocatepe mahallesini riskli bölge ilan etmeniz lazım. Kocatepe Mahallesi risk olarak öncelik verilmesi gereken Mahallemizdir hatta burası dolgu noktasıdır. Bu gün Vatan Mahallesi’nde kentsel dönüşümün çalışmaları kalktığı söyleniyor. Şimdi de cezaevi alanına kentsel dönüşüm yapılacak, deniyor. Cezaevi alanı kültür merkezi olsun, üniversite olsun, sosyal donatı alanı olsun dedik. O dönem  AKP’li Belediye Başkanı olan şahıs burayı üniversite yapacağını söylemişti. Hatta adını da koyup, cezaevi içinde basın açıklaması yaptılar. Ne oldu da şimdi burasını konut alnına dönüştürdüler. Önce depo alanı dediler şimdi de cezaevi alanını ve etrafını ranta dönüştürmeye çalışılıyor.




Vatandaşı Sindiriyorlar
Vatandaşı sindirerek İsmetpaşa Mahallesi’nin bir bölümü olmadı, Murat Mahallesi’nin bir bölümü, olmadı. Altıntepsi Mahallesi’nin bir bölümü bu şekilde rantın içine sokmaya çalışıyorlar. Bu konuda vatandaşın hiçbir bilgisi yok. Bize bile bilgi vermiyorlar. Sadece söyledikleri kentsel dönüşüm olacağı. Kentsel dönüşüm nasıl ki, açılım politikasında nasıl Kandil’i ve İmralı’yı muhatap alıp, Kürt halkını yok saydılarsa kentsel dönüşümde de buradaki insanları yok sayıp müttehitlerle ya da rantçılarla masaya oturuyorlar. Vatandaşı tek tek çağırarak sindirmeye ve korkutmaya çalışıyorlar. Kentsel dönüşüme karşı değiliz ama böyle bir kentsel dönüşüm olmaz. , Bayrampaşa’nın kentsel dönüşüme ihtiyacı yok mu? Elbette vardır. Kentsel dönüşümün odağında insan vardır bu anlayış insanı yok sayıyor. Bu konuda Parti ve meclis grubumuzla birlikte çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

İl Başkan Yardımcısı Muharrem Çatalkaya gündeme dair gelişmelere değindi.
Bayrampaşa Belediye Meclisi grup Başkanı İbrahim Kahraman Meclis grubunun ilçe örgütü ile uyumlu çalıştıklarını söyledi.  
Belediye Meclisi 2015 faaliyet Raporu ile ilgili söz alan meclis grup sözcüsü Abdul Fettah Dindar; Bayrampaşa Belediyesi’nin 147 Milyon borcunun olduğunu belirtti.  Bu borç ve Belediye harcamaları hakkında bilgi veren Dindar, geçen yıl ki, bütçede kendi tahmini önerilerinin bu yıl gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.

 






  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı