Müteahhitleri nasıl tespit ediyorlar?

Müteahhitleri nasıl tespit ediyorlar?

Esenler’de iş yapan bazı müteahhitlerin eksikliklerini ve yanlışlarını birilerinin aracılığıyla tespit eden dolandırıcılar, müteahhitleri hedef tahtasına koydular. Dolandırıcıların, eksik veya yanlış iş yapan müte

Müteahhitleri nasıl tespit ediyorlar?

Esenler’de iş yapan bazı müteahhitlerin eksikliklerini ve yanlışlarını birilerinin aracılığıyla tespit eden dolandırıcılar, müteahhitleri hedef tahtasına koydular. Dolandırıcıların, eksik veya yanlış iş yapan müteahhitleri nasıl tespit ettikleri ise kafalarda soru işaretleri bırakıyor.

Daha önce Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat’ın adını kullanılarak müteahhitleri dolandıran bazı şahıslar bu seferde farklı bir yönteme başvurdular. Son olarak “SGK’dan geliyoruz” diyerek inşaatları inceleyen ve usulsüz çalışıldığı bahanesiyle ceza keseceklerini öne sürerek rüşvet isteyen dolandırıcılar, inşaat çalışanına yakalandı.

Fevzi Çakmak Mahallesi 1121. sokakta yer alan bir inşaatı incelemek için gelen biri kadın üç kişi, “SGK’dan geliyoruz, iş güvenlik uzmanlarıyız. Aracımız üst sokakta, arkadaşlarımız da diğer inşaatları kontrol ediyor. Herkes kimliğini versin, sigorta primlerini kontrol edeceğiz” diyerek inşaat çalışanlarından kimliklerini istedi. Daha sonra usulsüz çalışıldığı için inşaatı yapan müteahhide ceza keseceklerini fakat belli bir tutar karşılığında görmezden geleceklerini ima ettiler.   

Çalışanlar tanıdı
 
Daha önce çalıştığı farklı bir inşaata gelen dolandırıcıları tanıyan inşaat çalışanı H. K. cep telefonu kamerasından dolandırıcıların fotoğrafını çekti. Fotoğraflarının çekildiğini fark eden üç kişi, hemen inşaat alanından uzaklaştılar. 

“SGK, bizim çalışanımız değil”

Hemen polisi arayan H. K. isimli inşaat çalışanı verdiği ifadesinde, “Bu kişiler daha önce çalıştığım farklı bir inşaata da geldiler ve aynı şekilde ceza ile korkutarak inşaatı yapan müteahhitten rüşvet istediler. İnanmadığımız için müteahhidin ofisindeki kamera görüntülerini SGK’ya gönderdik ve bize ‘bizim böyle bir çalışanımız yok dediler” ifadelerini kullandı. 
İnşaat çalışanlarının ifadelerinin ardından, polis arama işlemlerini başlatırken, bir vatandaş inşaata gelen üç kişiyi Hyundai marka beyaz bir aracın içinde gördüğünü belirtti ve araştırılması için aracın plakasını polise verdi. 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli