Muhtarlar İdari Sistemimizin Temel Taşıdır

Muhtarlar İdari Sistemimizin Temel Taşıdır

Muhtarlar günü kutlamasında konuşan Esenler kaymakamı Hulusi Şahin “Muhtarlarımızın önemini idrak etme açısından çok güzel bir günü kutluyoruz. Muhtarlar idari sistemimizin temel taşıdır”

Muhtarlar İdari Sistemimizin Temel Taşıdır

Muhtarlar günü kutlamasında konuşan Esenler kaymakamı Hulusi Şahin “Muhtarlarımızın önemini idrak etme açısından çok güzel bir günü kutluyoruz. Muhtarlar idari sistemimizin temel taşıdır” dedi.

 
Esenler ilçesinde muhtarlar, ’Muhtar Günü’nde, Atatürk büstüne çelenk sunumu yaptılar, saygı duruşu artından istiklal marşını okuyarak Muhtarlar Gününü kutladılar…
 
Cumhuriyet meydanındaki kutlamanın ardından Esenler kültür merkezinde (EKM) kahvaltıda buluştular. Kaymakam Hulusi Şahin, Belediye başkan yardımcısı Faruk Aydın, Emniyet müdürü 
Cihat Dağdeviren ve 16 mahalle muhtarı, gazetecilerle birlikte kahvaltı yaptılar.
 
Yapılan kahvaltının artından Esenler mahalle muhtarları adına kısa bir konuşma yapan, Turgut reis mahalle muhtarı Mustafa Güven, “  muhtarlar günümüz kutlu olsun. Sayın Faruk başkanımız burada, kendilerinden meclise katılmamızı talep ediyoruz” dedi.


Faruk Aydın,”muhtarların günü kutlu olsun. Muhtarlarımız belediye meclis toplantılarına katılabilirler, bunda bir sakınca yok. Ancak dinleyici olarak katılabilirsiniz, herhangi bir sorununuz varsa o sorun hakkında bir meclis üyesine söyleyerek önerge verebilirsiniz” dedi.
 

Esenler ilçe Kaymakamı Hulusi Şahin, “ Belediyemizin ev sahipliği yaptığı bu güzel kahvaltılı toplantıya katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bugün 2.sini idrak ettiğimiz19 Ekim Muhtar Günü’nü kutlamak amacıyla bir aradayız. İdari sistemimizin temel taşı olan muhtarlarımızı hatırlama ve muhtarlarımızın önemini idrak etme açısından çok güzel bir günü kutluyoruz. Muhtarlar bünyelerinde genel idare ile yerel idarenin birleştiği bir idari kademedir. Bu görev çok özel bir görevdir. Önümüzdeki günlerde gerçekleşmesini temenni ettiğimiz bir meselede, muhtarların mahalli birim başkanı pozisyonuna gelmesidir. Muhtar bir köyü bir mahalleyi ayağa kaldıracak kadar etkilidir. Sizler bizim için çok önemlisiniz ve bu kutlamaları daha etkin bir şekilde kutlanmasını temenni ediyor, tekrar muhtarlar gününüzü kutluyorum” dedi.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı