Muhtar Yavaş'tan Dönüşüm Projesi!

Muhtar Yavaş

Esenler Yavuz selim Mahalle sakinleri Muhtar Recep Yavaş Öncülüğünde bir raya gelerek Kentsel dönüşüm ve gelişim projesi ismi altında şirket ofisini Esenler Kaymakamı ve Mahalle sakinlerinin katılımı ile a&cced


Muhtar Yavaş’tan Dönüşüm Projesi!

Esenler Yavuz selim Mahalle sakinleri Muhtar Recep Yavaş Öncülüğünde bir raya gelerek Kentsel dönüşüm ve gelişim projesi ismi altında şirket ofisini Esenler Kaymakamı ve Mahalle sakinlerinin katılımı ile açıldı.

Yavuz Selim Mahallesindeki Kentsel dönüşüm tanıtım ve dönüşüm ofisinin açılışında Kaymakam Yüksel Ünal, Muhtar Recep Yavaş Rumeli Balkan Federasyon Başkanı Ayhan Bölükbaşı, Mimar Aksal Örüklü, Mahalle Muhtarları siyasi Parti Temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

"Binaların yenilenmesi kentsel dönüşüm değildir"
Ofis açılışının kurdelesini Kaymakam Ünal “Böyle bir projenin hayata geçmesi İlçemiz ve Mahallemiz için çok önemlidir. Esas bundan sonra yapacağınız çalışmalar sonucu getirecektir.  Kentsel dönüşümde bürokrasiden şikâyet ediyoruz 'deprem bürokrasi dinlemez' binaların yenilenmesi kentsel dönüşüm değildir, Kentsel dönüşüm, ada bazında olması gerekir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
 


Açılışın ardından Mahalle Muhtarı Recep Yavaş “Vatandaşın menfaati adına bir yola girdik. Girdiğimiz bu yolda her seferinde danıştığımız belediye Başkanımız yanımızda olacağını ve yapacağımız bu dönüşüme destek olacağını söyledi. Başkanımızın bu destek sözünden sonra Mahalle sakinlerimiz ile bir araya geldik yaklaşık bir buçuk seneden beri uğraş veriyoruz. Çalışmalara başladığımızda bazı gerilimler ve tatsızlıklar yaşadık. Ancak yapılan bu çalışmaların Mahallelimizin yararına olacağını uzun uzun anlattık. Biz çalışmaya başladığımızda buraya bazı firmalar bize çok ciddi teklifler ile geldiler. Biz her seferinde Belediye Başkanımıza giderek görüşlerine başvurduk. Kendileri de bize yol göstererek bir şirket kurmamızı ve ofis kurmamızı söylediler. Ve bu şirkete Mahalle sakinlerini hisseleri oranında ortak olmalarını önerdiler.

Başkanımızın İfade Ettiği Gibi Sözüm Senettir
Belediye Başkanımız her zaman ifade ettiği gibi benim sözüm senettir sözü üzerine bizde bu yola girdik.Yapacağımız bu işte kesinlikle her hangi bir siyasi çıkar ve menfaat ilişkisi olmayacaktır.Bu konuda bütün Mahallemizin sakinleri ile ortak bir karar aldık. Yapacağımız her şey Şeffaf olacak ve Mahalle sakinlerinin 3/2 çoğunluğunun kararı esas alınacaktır.Bizim önümüze bir çok şirket tarafında avam proje geldi,Bu şirketler alanda yapacakları çalışma için 1 Milyon lira değerinde bir masraf yapacaklarını söyleyerek bizden Mahallelinin bu işte niyetli olup olmadıklarını bilgi olarak istediler.Bizde açmış olduğumuz bu şirket ofisinde Mahallelimizden sadece tapu kayıt belgesi topluyoruz ve almış olduğumuz bu belgeleri her hangi bir şirkete vermiyoruz.Ofrizimize müracaat  Mahalle sakinlerimizin müracaatları sonucunda bizde vatandaşın bu dönüşüme ne kadar niyetli olup olmadığını öğrenmiş olacağız.Bu gün itibarı ile kimseye haber vermememize rağmen Mahallelimizin yüzde onu belgelerini bize teslim etti.


Biz bu işe girdiğimiz süreden beri Kaymakamımızın desteklerini esirgememeleri bize güç verdi.Biz bundan sonraki süreçte vatandaşın menfaatine ne gerekiyorsa onu yapacağız.Bizim bir çok alanda reklam ve teknik anlamda danışmalarımız var onların görüşleri doğrultusunda hareket ediyoruz”dedi



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı