Muhalefet Rehin Üniversiteye Kelepçe -Pranga

Muhalefet Rehin Üniversiteye Kelepçe -Pranga

CHP’nin sol kanadı Fikri Sağlar’a sahip çıkarak,” Vazgeçmeyeceğiz, Vazgeçmeyeceğiz Laik cumhuriyetten ve CHP den. Sokağa çıkmadıkça bu iktidar laik, demokratik düzeni bozar ve bozdu bile. B

Saray iktidarı ve parti devletinin ucube kararıyla yasakçı ve baskıcı amiralleri üniversiteye kelepçe vurması birçoğumuzu şaşırttı. Halbuki AKP’ ile parti devletinin yasakçı ve baskıcı iktidarı, halkımıza her şeyi sindire sindire kabullendirmesini çok defa yazdık. Ben şahsen şaşırmadım, sizler ise büyük reisime neden bakmıyorsunuz. AKP 2002’de geldiği gün, özgürlüklere pranga vurmaya başlamıştı, o gün bugün iktidarın yaptıklarının hesabının sorulacağının umudunu hiç kaybetmedim. Ülkemiz mutlaka normalleşecek ve özgürleşecek diye düşünüyorum.  Ama bu işleri - Bu CHP başaramaz…

Şaşırmayın her alanda özgürlüklere pranga vuran, Laikliği rafa kaldıran, yurttaşlık fikri yerine biat kültürünü getiren bu iktidardan kurtuluş birlik ve beraberlikle olur. İktidarını kutuplaştırma üzerine kuran ve muhalefeti “dinsiz” olarak gören “Baskıcı, yasakçı, tek merkezci” anlayışını egemenleştiren, kendilerine oy verenleri bile fakirleştiren, ayrıştıran, yurttaşları birbirine düşmanlaştıran AKP iktidarının bu yaptıkları bizlere göre anormal ama AKP’liler kadar muhalefetin bir kesimine, ana muhalefetin egemenlerine göre “oy uğruna” normalse “ arayışımız demokratik yollardadır.

Gezi ile korkan AKP iktidarını sol uyardı ama AKP yine bildiğiniz gibi. Sosyal Medya’ya yasaklar ve sansür getiren kanun teklifiyle sessizliğe gömüldüğümüz gün, İfade özgürlüğü suç sayıldığı, haber alma özgürlüğüne gelen yasaklara sesimizin yankılanmadığı, özgür basının mahkum edildiği gün karanlığa gömülmüştük. Aslında yakında başımıza tahmin edemeyeceğimiz kadar belaların geleceğini bugün üniversiteye vurulan kelepçe bize haber veriyor ve bunları yüreklice yazanlar, talep etenler elbette bedelini ama öyle ama böyle ödeyecekler.  Ama bu düzene asla boyun eğmeyeceğiz, eğmeyeceğiz ki toprağa düşen halkın ve ülkenin yarınlarına ışık olan, yol olan ve yaşamına son verenler bizi af edebilsinler. Bu düzen değişecek ama dinci, gerici ve oy uğruna ilkesizleşen muhalefetle değil, halkın direnişiyle olacak.

Dini telkinler yaparak, STK’lara değil camilere sığınan, ilkelere değil, ilkesizlere yamanan, ideolojiye değil, hurafelere avuç açan, kurtuluşunu ve iktidar olma hayalini kendi değerlerine değil Davutoğlu’nda, Gül’de, Babacan’da arayan ana muhalefete “Aslı Varken Surete Gerek Yok” demek yine bize düşüyor.

CHP muhalefet yapıyor mu, yapıyorsa, Türkiye'yi çökerten, dar gelirliyi açlığa mahkum eden bir iktidar, bu kadar yanlışlara, bu kadar olumsuzluklara rağmen 19 yıldır nasıl ayakta duruyor?  Sokak isyanda ama muhalefet sıkışmış ilçe binalarına, seçmen haykırıyor  “AKP ülke'yi yordu, iktidarın bir an önce değişmesi lazım ama kime oy verelim

AKP’yi cemaat ittifakı iktidar yaptı, karşılığında ise cemaatlere sunulan devlet olanaklarıyla birlikte yıktılar M.K. Atatürk’ün laik cumhuriyetini. Ensar, İlim Yayma ve TÜGVA’ya verilen ballı kaymaklı ihalelerle canına okudular memleketin yoksulu daha yoksul, her mahalleye 3- 5 zenginle soydular yerin altını- üstünü, içine ettiler müfredatın, çağdaş – laik eğitim sisteminin. Tek adam’ rejimi, bir kesime dinsel – mezhepsel güzellikler olurken, bizden sizden diye böldüler ülkeyi, kardeşi kardeşe hasım ettiler.

AKP’nin yan kolu gibi çalışıyor ana muhalefet ve hizmette kusur yapmamaya özenle, AKP’ye ve düzene yaranmak için  (Kılıçdaroğlu), çağdaş demokrasinin ilkelerini hiçe sayarak, laik cumhuriyetin ruhuna Fatiha okutuyor. Kendisini yarı ‘tanrısal’ yetkilerle donatmış tek adamın düşüncesine karşı koyan Fikri Sağlara sahip çıkmayanlar aslında laikliğe sahip çıkmadılar.

En azından CHP’nin sol kanadı Fikri Sağlar’a sahip çıkarak,” Vazgeçmeyeceğiz, Vazgeçmeyeceğiz Laik cumhuriyetten ve CHP den. Sokağa çıkmadıkça bu iktidar laik, demokratik düzeni bozar ve bozdu bile. Biz iktidara hiç bir şey demiyoruz, “Aslında Çok Şey Diyoruz” çünkü bu iktidar devletin düzenini değiştirmek için geldi ve değiştirdi, CHP nerede, bu kadar yanlışın yapıldığı bir yerde CHP’yi yönetenlerin hiç mi sorumluluğu yok” diyerek gereken mesajı verdiler.

Laiklik CHP’nin Altı Okundan biri ve en çok korunması gereken evrensel olgudur,  cumhuriyetimizin değeridir. Türban, irticai faaliyetlerin, şeriat isteyenlerin üniformasıysa AKP’nin yargıyı militanlaştırmasına dönük bir faaliyetse… Sağlar elbette haklıdır - Laiklik evrensel olgudur… Devletin din, dinin de devlet işlerine karışmaması; ülkede mevcut ve herkesçe bilinen din ve mezheplere karşı devletin tarafsız bir vaziyet alması için türbana değil laikliliğe sarılmalıyız.
Sağlar yalnız değildir…

 
 
 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı