Müftü Şekerci'ye Büyük Saygısızlık...

Müftü Şekerci

Bayburtlu Hacı Hüseyin Saka için Bayburt derneğinde düzenlenen mevlit programında, Esenler Müftüsü Halil Şekerci’ye büyük saygısızlık...

Müftü Şekerci’ye Büyük Saygısızlık...
Bayburtlu Hacı Hüseyin Saka için Bayburt derneğinde düzenlenen mevlit programında, Esenler Müftüsü Halil Şekerci’ye büyük saygısızlık...

Bayburtlu Hacı Hüseyin Saka için yapılan mevlit programına katılan Esenler Müftüsü Halil Şekerci, dernek binasında toplanan vatandaşların arasından geçerek Kur’an-ı Kerim tilaveti okunacak olan masanın yanına gitti ve kendisine yer açılmasını bekledi. Ama masaya önceden kurulan camii hocaları ve kuran okuyacak olan din görevlileri, Müftü Şekerciye bırakın masada yer vermesini hoş geldin bile demediler. Müftü Şekerci masanın kenarında boş bir sandalyeye sessizce oturdu.
 
Aradan 10-15 dakika geçtikten sonra salona giren Esenler Belediye Başkanını ayağa kalkarak karşılayan din adamları, Göksu’ya oturdukları masada yer verdiler. Bu durumdan ve yaşananlardan haberi olmayan Belediye başkanı Müftü Şekerciyi masaya davet etti ancak Şekerci yapılan tüm ısrarlara rağmen Şekerci yerinden kalkmadı.
 
MÜFTÜYE SAYGI DUYMAYAN DİN ADAMLARI
Mevlit sonrası yaşananlara tepkili olan bazı camii cemaati yazıklar olsun dediler. Bir vatandaş ise “ yapılan saygısızlıktır. Belediye başkanı salona geldiğinde ayağa kalkan din görevlileri, kendilerinin ilçede en yetkili ve dini konularda hocası olan müftünün salona girdiğinde ayağa kalkmasını istemiyoruz ama müftünün yan masada veya ayakta kalması yakışıksızdır. Müftü o hocaların ve din adamlarının amiridir. Toplumu dini konularda müftü aydınlatır, -Dini konularla ilgili sözlü ve yazılı soruları müftü yanıtlar, - İbadete açılmak istenen yerlere izin vermek için inceleme müftü yapar. Esenler’de din adamları müftü kimdir der oldu. Müftüye saygı duymayan din adamları insanlara dini nasıl anlattığını siz düşünün ve bunların anlattıklarına kim ne kadar inanır Allah bilir” diyerek sitem etti.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı