Müfteri Şahin, Cumhuriyeti Bile Taklaya Getirdi

Müfteri Şahin, Cumhuriyeti Bile Taklaya Getirdi

Esenlerin CHP ve İYİ Parti ortak belediye meclis üyesi, “müfteri” Kemal Şahin, işlediği haltların üstünü örtmek için her türlü dalavereye başvuruyor. Ana akın medyaya gerçek dış?

CUMHURİYETİN HABERİ AMİYANE TABİRLE “TAMAMEN DÜZMECE…”
Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan “AKP’li Esenler Belediyesi’nin borçlarına karşılık daire verme kararına CHP’den tepki: ‘Sata sata bitiremediler’ başlıklı haber ve cumhuriyet gazetesinin spottan verdiği   “AKP’li Esenler Belediyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan prim ve vergi borçlarına karşılık Ömür İstanbul projesinde kendisine ait çok sayıda daireyi vermeyi planlıyor”  haberi amiyane tabirle tamamen düzmece…
Esenler Belediyesi Şubat ayı 2. meclis görüşmelerinde ismi gecen rapor gündeme geldi ve biz o rapor hakkında ve mecliste bulunan bir gazeteci olarak haberi haberleştirdik. CHP ve İYİ Partinin ortak meclis üyesi Şahin bu raporun oylanması öncesi birilerinin eline tutuşturduğu bir yazıyı eveleyerek, geveleyerek okudu ve sözlü önerge olarak bu okunan metin kayıtlara geçti.

ŞAHİN,  AKP’NİN BİRÇOK OLUMSUZLUĞUNA EVET DİYEN İŞBİRLİKÇİDİR
Şahin bu yer için veya Esenler Belediyesinin SGK borcuna karşılık 20 dairenin satışına en son tepki koyması gereken birisi olduğunu biz yazdık. Çünkü Şahin 6 yıldan beri meclis üyesi ve bugüne kadar AKP’nin yanlışlarına karşı çıkmadığı gibi AKP’nin birçok olumsuzluğuna kemdi partilileri hayır oyu verirken evet oyu verdiğini belgeleri ile defalarca yazdık. Söz konusu olan parsel(544 parsel) kamu yararına yani kentsel dönüşüm amaçlı kullanılması planlara işlenmişken bu yerin imar plan tadiline itiraz eden kendi partisinin meclis üyesi Mustafa Ustanın itirazına AKP’lilerle evet oyu veren kendisidir.
 
Şahin, “İnşaat alanını 31 bin 500 metrekareye çıkardınız. Bugün inşaat ruhsatına baktığımızda emsal harici alanlar dahil 55 bin metrekareye çıktığı görülüyor. Kentsel dönüşüm amaçlı kullanacağınızı söyleyerek, kamu yararından bahsederek 17 bin 500 metrekare inşaat alanına 55 bin metrekare inşaat yapılmasını sağladınız. Geldiğimiz noktada ESKON’dan daire satın alıp aldığınız daireleri de SGK prim borçlarımıza karşılık ilgili kurumlarla mahsuplaşacağımızı söylüyorsunuz. Daha yeni SGK prim borcumuza karşılık Oruç Reis Mahallesi’ndeki eğitim alanı olan taşınmazı devir yetkisi aldınız Mahallesi’ndeki eğitim alanı olan taşınmazı devir yetkisi aldınız” konuşmasını yaptı, evet bu konuşma ve söylenen sözler doğru ama Şahin’e ve Esenlere geçmiş olsun.
Şahin’e soruyoruz…(544 parsel) kamu yararına yani kentsel dönüşüm amaçlı kullanılması planlara işlenmişken bu yerin imar plan tadiline itiraz eden kendi partisinin meclis üyesi Mustafa Ustanın itirazına mecliste neden evet oyu verdiniz?

ŞAHİN, AKP’YE DEĞİL CHP’YE MUHALEFET YAPAR
  • AKP’lilerin Ibn Haldun projesine arkadaşların hayır oyu verirken siz neden evet oyu verdiniz?
  • Mecliste sizin oyunuza ihtiyaç yokken AKP’li bir üyenin komisyona seçilmesine arkadaşlarına rağmen neden oy verdiniz? Yoksa bu üye ile bir ticari ortaklığınız mı var? Bu ve bunun gibi birçok AKP’nin kararına evet oyu veren sizsiniz Şahin. Şimdi ne zırvalıyorsunuz…
         -Şubat 2019 belediye meclisinde 3 Nolu rapora yani Belediye Başkanı Göksu’ya ve Başkan yardımcısı Aydın Polat’a Protokol yapma yetkisi ve borçlanma yetkisi için imza yetkisi verilmesi oylandı. Yine arkadaşların hayır oyu verirken siz evet oyu verdiniz. Partili arkadaşın Yüksel Kılıç bu oylamadan sonra “ Şahin, AKP’nin yedek tekerleği her alınacak karara elini kaldırarak evet diyor.   İstenen bu rapora biz hayır oyu vereceğiz. CHP gurubu olarak Aydın Polat’a güvenmiyoruz, inanmıyoruz. Dışarıdan birisi olarak başkan yardımcısı yapılan Aydın Polat’a yetki verilmesini etik bulmuyoruz. Bugün yapılan meclis toplantısında da yine Şahin gurup kararına uymayarak, AKP Meclis üyelerinin suçuna ortak oldu., “yalakalığını bu kadarına pes, yazıklar olsun” ” diye açıklama yapmıştı.

Şahin, bu ne yapacağı belli olmaz ama bizi değil hep kendini, ulusala ısmarlama haberlerle ulusal basını, Esenler’de Emlakçi bir paçavra gazeteciyi ve ilçe başkanı Ütebay’ı kandırır. Esenlere verdiği zarar ise AKP’lilerden çok fazla…


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli