Minibüs Şoförleri Eğitilecek

Minibüs Şoförleri Eğitilecek

Esenler şoförler dernek başkanı Nadim Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Pazar sabahı verdikleri kahvaltıda şoför esnafının sorunlarını dile getirerek derneğin yapacağı faaliyetler konusunda basın mensuplarına açı



Minibüs Şoförleri Eğitilecek
 
Esenler şoförler dernek başkanı Nadim Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Pazar sabahı verdikleri kahvaltıda şoför esnafının sorunlarını dile getirerek derneğin yapacağı faaliyetler konusunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 





Topluma Saygılı Kamuda Nitelikli Meslek Sahipleriyiz
 
Nadim Yılmaz “ 2009 yılında şoför esnafımızın sorunlarını dile getirerek çözümler aramak için bir araya geldik ve derneğimizi kurduk, Bu güne kadar yok sayılan şoförlerimizin esnaf olduğunu kabullendirerek çalışmalara başladık. Toplumun büyük bir kesimi tarafından hakir görülen şoförlerimizin kutsal görevi olan amme hizmetini yapmalarına rağmen saygınlıklarının olmadığını görmekteydik. Biz bu algıyı değiştirmek için topluma saygılı kamuda nitelikli meslek sahibi olduğumuzu toplumun her kesimine anlatmak için mücadele yaptık. Şoför esnafının toplum içinde saygınlık kazanmasını sağladık. Bu saygınlığı kazanmak için üniversite düzeyinde bir dizi çalışmalara başladık.


 
Bölgemizde Bulunan Şoförlere Eğitim Çalışmaları Başlattık
 
Yaptığımız önemli çalışmalar bölgemizde bulunan şoförler ve Esnaf Odasına bağlı tüm minibüs hatları şoförlerinin mesleki ve teknik ihtiyaçlarını karşılayarak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak maksadıyla mesleki eğitimler vererek meslek mensuplarının çağımızın değişen şartlarına daha kolay uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için eğitim çalışmaları yapmaya karar verdik.
 
Yapacağımız bu çalışmaların; eğitim üniversite ortamında verilecek olup, eğitimde iletişim becerileri, çatışma çözme becerileri ve trafik dersleri verilerek meslek mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde daha etkili iletişim kurarak, iletişim sorunlarından kaynaklanan problemlerin ortadan kaldırılması sağlanacaktır.
 
 
Programda yukarıda belirlenen üç ders şoförlere verilecek olup, derslerin verimliliğinin artırılması için idaremiz Davutpaşa Kampüsü Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi 1030 Nolu salonda verecektir özgür Hüseyin OĞLU, İbrahim KOCABAŞ ve Ş. Gonca ZEREN dersleri vereceklerdir. Vesile KALSIN, Cumali KIRICI ve Nadim YILMAZ programa destek vereceklerdir. Programı Esenler Kaymakamlığınca yürütülecek olup, Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Şoförler Mesleki Araştırma Geliştirme Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (Şoförler-Der) destek verecektir.
 
 
Üyelerimizin çoğunlukla olduğu bu çalışma alanında sistemsiz ve keyfi uygulamalara dayalı çalışma prensiplerinin olumsuzluğu hat safhada olumsuz niteliktedir.
 
Bu Hizmet Alanından Yetkili Olan Kurum Ve Kuruluşlarının Uygulamaları.
 
Esenler motorize esnaf odasının disiplin yetkisi olmadığı veya yetersiz olduğundan bu hizmet alanındaki hizmet sunumundan ciddi şekilde sıkıntılı. Bu sıkıntının başında mesleki çalışanlar olarak biz şoförlerin muhatap alınmamamsı yok sayılması, yıllarca burada çalışan insanların birçoğu kazanç kaygısıyla tercih olmaktan çıktığı işinden edildiği ve bunun yerine bağımlı kişilik bozukluğu olan ve çokça problemli olan insanların küçük çıkar hesapları bakımından tercih edilir. Hale gelmesi bu hizmetin toplumun talepleri ve kamunun huzuru için değil de kişisel menfaatlere dayalı, çıkarcı zümrelerin kuşatılmışlığı halinde güçlü olanın hâkimiyeti zayıf olanın ezildiği Esenler minibüslerinin çalıştığı hizmet alanı olarak bizleri kaygılandırmaktadır.
 
Bu bağlamda ilçe emniyet müdürlülüğümüzün toplumsal duyarlılığı ve çalışmaları övünç kaynağımızdır. Genel trafik denetlemeleri ve asayiş kaygımzı yoktur. Meseleyi tamamen içsel boyutu ile sunmak amacımız.
 
Çözüm önerileriniz katkılarınız bizlere güç katacaktır. Bizler işimizi yapıp aile sorumluluğumuz olan sessiz çoğunluk olarak topluma saygılı kamuda nitelikli meslek olma taleplerimizi yasal çerçevede yapıp gücümüzü adaletten almayı ilke edilmişiz.
 
  1. Şoförlük mesleğinin yasal tanımının yapılmasını talep ediyoruz.
  2. Şoför esnaf değildir Türkiye Şoförler Federasyonu çalışan şoförleri temsil edemez.
  3. Şoföre verilecek eğitim ve bu eğitimin belgelendirme sürecinde Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun yetkisi kaldırılmalıdır.
  4. Şoför, hizmet akdi ile çalışan işçidir. Sosyal güvenlik hakkı SS ve GSSK, 4A maddesi çerçevesinde sağlanmalıdır.
  5. Torba yasa ile getirilen şoförlerin kısmi süreli çalışan olarak kabul edilmesinin ve araç işletme sahibi işverenlerini prim ödeme yükümlülüğünü çalışan şoförün üzerine yıkamanın yolunu açan düzenliyi kabul etmiyoruz
 
 
 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli