Milyonlar Chavez için buluştu

Milyonlar Chavez için buluştu

Küba lideri Raul Castro, Chavez'in ardından böyle dedi: “O yenilmez oldu. O galip ayrıldı ve kimse onu senden alamaz. Tarihin sabittir.”



Milyonlar Chavez için buluştu

Küba lideri Raul Castro, Chavez'in ardından böyle dedi: “O yenilmez oldu. O galip ayrıldı ve kimse onu senden alamaz. Tarihin sabittir.”

 
CARACAS- Venezuela lideri Hugo Chavez için milyonlarca kişi ile 33 ülkeden devlet ve hükümet yetkilisinin katıldığı törenle uğurlanıyor.

Törende kalabalıklar “Chavez yaşıyor”, “Devrim sürüyor” sloganlarını attı. Chavez'i uğurlama töreninde kilometrelerce kuyruk oluşunca, ziyaret süresi 7 gün uzatıldı. Venezuela Devlet Başkanı Vekili Nicolas Maduro, Bolivarcı lideri son kez görmek için Askeri Akademi önünde toplanan yüzbinlere "Chavez'i hepiniz göreceksiniz, o sizin komutanınız, o size ait" diyerek, ziyaret süresinin bir hafta daha uzatıldığını açıkladı. Chavez'i şu ana kadar 2 milyon kişinin ziyaret ettiği belirtiliyor.

Maduro, töreninin ardından, Chavez'in naaşının Cuertel de Montana'daki Bolivarcı Devrim Müzesi'ne götürüleceğini ve en az bir hafta boyunca, son Venezuelalı başkanlarına veda edinceye kadar ziyarete açık kalacağını söyledi.

YÜZBİNLER AKIN ETTİ

Ülkenin dört bir yanından başkent Karakas'a akın eden Venezuelalılar, liderlerini son bir kez daha görmek için Asker Akademi'yi ziyaret etmeye devam ediyor.
Küba lideri Raul Castro, Chavez'i selamlıyor


Törene, Küba lideri Raul Castro, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, Arjantin Devlet Başkanı Cristina Krichner, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ve Uruguay Devlet Başkanı Jose Mejicia'nın olduğu 30'u aşkın devlet başkanı katıldı.

ABD ise törende maslahatgüzarı ve iki Demokrat Partili politikacıyla temsil ediliyor.

Törene Oscar ödüllü ABD'li aktör ve yönetmen Sean Penn ve ABD Yurttaş Hakları lideri Rahip Jesse Jackson da katıldı.

“RUHU SAVAŞÇILARIN KALBİNDE YAŞAYACAK”

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, “O, dünyada ve bölgede bütün devrimcilerin ve özgürlük mücadelesi verenlerin yakın bir dostuydu” dedi.  Tören alanında ayakta alkışlanan Ahmedinecad Chavez’i bir ‘şehit’ olarak tanımlayıp, onun ‘zeki ve devrimci’ bir lider olduğunu söyledi. İran lideri, “Chavez hiçbir zaman ölmeyecek” dedi ve ‘ruhunun savaşçıların kalbinde yaşayacağını’ ekledi.

“DÜNYA SANKİ O'NUN ETRAFINDA”

Venezüella Dışişleri Bakanı Elias Jaua, "Dünya sanki Hugo Chavez'in etrafında bir araya geldi” sözleriyle duygularını paylaştı.

CASTRO: O YENİLMEZ OLDU

Venezuela'nın müttefiki Küba'nın lideri Raul Castro ise törende duygulu bir konuşma yaptı. Castro, "O yenilmez oldu. O galip ayrıldı ve kimse onu senden alamaz. Tarihin sabittir" dedi.

OYLAR MADURO İÇİN

Törenin düzenlendiği akademi önünde ise Chavez taraftarları, halefi olarak gösterdiği Başkan Yardımcısı Nicolas Maduro'ya oy için Chavez'in fotoğraflarının olduğu bildiriler dağıttı.

Venezuela Anayasası'na göre 30 gün seçime gidilmesi gerekiyor.