Mikrofonu Göksu'nun elinden kaptı.

Mikrofonu Göksu

Esenler Emlak Konut Sakinlerinden Belediye Başkanı'na sert tepki.Esenler Havaalanı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi vatandaşları memnun etmeyeceğini söyleyenlere Göksu,” ben buraya insanların bedduasını değil

mikrofonu Göksu’nun elinden kaptı
Esenler Emlak Konut Sakinlerinden Belediye Başkanı'na sert tepki.Esenler Havaalanı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi vatandaşları memnun etmeyeceğini söyleyenlere Göksu,” ben buraya insanların bedduasını değil duasını almaya geldim” sert çıkışlar yaparak eleştirilerde bulunmuştu.

Bugün gelinen noktada ise karar kamuoyunun…
Bugün yüzlerce hak sahibinden ev yapacağız sözü verilerek tapuları alındı. Verilen sözler o günlerde sevinç ve dua idi, bugün ise beddua olduğu görülüyor. 
 
Dairelerinin bekledikleri büyüklükte olmadıklarını söyleyenler, yandık anam diyenler olduğu gibi, Esenler Belediyesi önüne gelerek ağlayıp sızlayanların olduğunu da gördük. O gün Belediyenin önüne gelenlere, Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun verdiği cevap, dairelerin küçültülmesinden kendisinin de haberi olmadığı yönündeydi.
 
Cuma günleri halka hitap etmeyi gelenekselleştiren Göksu, Cuma namazı sonrası Esenler Emlak Konutlarının içinde yer alan Yunus Emre Camisinde ‘’Halk meclisi’’ programında dua yerine beddua aldı.

“Sizler bize Müteahhit gibi davranıyorsunuz”
Göksu’nun elinden mikrofonu mahalleli bir hak sahibi kaptı ve bakın neler söyledi “sizler bizim sorunlarımızla ilgilenmiyor suyunuz. Bugün git yarın gel diyorsunuz. Sizlere saygımız var ve siz buraya Belediye başkanı olarak geldiniz.5 sene oldu sorunlarımıza çözüm bulmadınız. Nasıl plan yaptınız, bazı dairelerimiz güneş görüyor, bazı dairelerimiz güneş görmüyor. Sizler bize Müteahhit gibi davranıyorsunuz. Biz sizleri Müteahhit olarak görmüyoruz. Bizler arsallarımızı size değil Müteahhitte verseydik daha güzel konutlarımız olurdu. Şuraya bir duvar ördünüz, şu dükkânlar bize verilecekti vermediniz. Hangi sorunu anlatayım.
“Burada adaletsizlik var, haksızlık var”
Yukarıda dükkân kiraları çok ucuz, aşağıdaki kiralar çok yüksek. Sizin yetkilileriniz dükkanımı 100 bin liraya kiraya vereceğini söyledi, 1000 liraya kiraya veremiyoruz. Burada adaletsizlik var, haksızlık var. Elimizden 100 m2 dükkanları aldınız yerlerine 30 m2 dükkanlar verdiniz. Sizler bizi uyutuyorsunuz. Ben hak sahibiyim bana bir garaj verdiniz” diyerek Başkan Göksu’ya sitem ettiler.
 
Göksu, vatandaşlara verdiği cevaplarla hak sahiplerini ikna edemedi. Göksu,” benim anlamadığım şu. Arkadaşlar biz bu binaları sizlere vermekle hata mı yaptık? Burada Esenler Belediyesinin veya Esenler Belediyesinde herhangi bir insanın bir maddi menfaatimi var. Veya bizlere herhangi bir yer mi verdiniz? Biz sadece harcadık, sizin çözülemez denilen sorunlarınızı çözdük. Büyük paralar harcadık, hata ettiysek sizin adınıza özür diliyoruz. Siz bize sanki büyük bir ikramda, lütuf da bulundunuz. Biz size bu konutları yaptık verdik, siz bize bu konutları vermediniz. Bu işleri yaparken herkesin hak ve hukukunu koruduk. İnce eleyip sık dokuduk” diyerek konuştu.


Ütebay ve havarileri maden buldu…
İş yapmayan ama eleştirmeyi meslek edinen CHP ilçe başkanı fırsat bu fırsat diyerek ve bir maden bulmuşçasına sosyal medyadan bakın neler yazdı. Hâlbuki ana muhalefet partisi ilçe başkanı halka gider ve sorunları halktan dinler. Esenlerin muhalefeti bir acayip. Karar sizin…

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı