Mezhep Anketine Tepkiler Devam Ediyor

Mezhep Anketine Tepkiler Devam Ediyor

Haçı-Bektaşi Veli Kültür Derneği Esenler Şube Başkanı Zeynel Aydoğdu, Yunus Emre Orta Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni R. H.'nin 7’nci sınıf öğrencilerine yaptığı anket ile ilgili v

7-24 Esenler Haber


Mezhep Anketine Tepkiler Devam Ediyor
 
Haçı-Bektaşi Veli Kültür Derneği Esenler Şube Başkanı Zeynel Aydoğdu, Yunus Emre Orta Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni R. H.nin 7’nci sınıf öğrencilerine yaptığı anket ile ilgili ve Esenler'deki Milli Eğitim'deki yanlış uygulamaları eleştirerek tepkisini dile getirdi…

Zeynel Aydoğdu, ”Anayasamızın 24. maddesine göre: “Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz. Bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni insanların mezhebiyle uğraşmamalı” dedi ve devam etti:



“Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeninin 7’nci sınıf öğrencilerine yaptığı bu anketi esefle kınıyorum. Bu öğretmenin yapmış olduğu anket din ve vicdan hürriyeti ile bağdaşmıyor.  Bu anket insanları ayrıştırmaktan ötekileştirmekten başka bir şey değildir ve çok tehlikeli bir yaklaşımdır.

Devlet ve ona bağlı kuruluşlarda görev yapanlar vatandaşlarının mezhebiyle uğraşmaz. Bir öğretmen de, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı müfredata göre hareket eder ve öğrencilerine bu talimatlar yönünde gerekli bilgileri verir.
İnsanların hangi mezhepten olduğu ancak kendilerini ilgilendirir. Başka insanları ilgilendirmez. Bizim inancımıza göre ise hiç kimseyi ilgilendirmez. Alevi inancında insanların hepsi eşittir ve hiçbir şekilde ayrım yapılamaz.
 
Yerel ve ulusal basında haber konusu olan bu anket ile ilgili ilçedeki Mülki amirlerin soruşturma yapıp yapmadıkları ile ilgili şuana kadar bir bilgi sahihibi olamadık. R.H.halen okuldaki görevine devam ettiğini biliyoruz yaklaşık üç yüz 7. sınıf öğrencisinden her birine onar anket yapma zorunluluğunu getirerek mezhepsel bir inceleme yapmıştır. Bu Öğretmen bu hakkı nereden almıştır. Yoksa birileri bu anketi yapması için öğretmene talimat mı vermiştir. Eğer böyle ise milletin vay haline” diyerek sitemlerini belirtti.


 
 


  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu