Metroda öpüşme eylemine ‘Ak ekip'ten gerici saldırı

Metroda öpüşme eylemine ‘Ak ekip

Ankara metrosundaki “ahlaklı olun” anonsunu protesto etmek için öpüşme eylemi gerçekleştirenlere gerici-faşistler sallamalarla saldırdı. Polis, zabıta ve özel güvenliğin gözü önünde

Metroda öpüşme eylemine ‘Ak ekip’ten gerici saldırı

Ankara metrosundaki “ahlaklı olun” anonsunu protesto etmek için öpüşme eylemi gerçekleştirenlere gerici-faşistler sallamalarla saldırdı. Polis, zabıta ve özel güvenliğin gözü önündeki saldırıda bir kişi yaralandı

Vakit, yaptığı haber ile saldırıya çağrı yaptı.

Ankara’da Kurtuluş metro istasyonunda genç bir çiftin sarılması üzerine “ahlaklı olun” anonsu yapılması sosyal medyada yapılan eylem çağrısıyla protesto edildi. Sosyal medyadan örgütlenen yaklaşık 150 kişi, öpüşme eylemi gerçekleştirmek üzere Kurtuluş metro istasyonunun girişinde bir araya geldi.

Gericiler ‘ahlaksızları cezalandırmaya’ geldi

Eylem devam ederken Vakit gazetesinin yaptığı çağrılar ve sosyal medya üzerinden örgütlenen gerici-faşistler de istasyon girişine geldi. Tekbirler getiren grubun önü, bölgede bekleten çevik kuvvet tarafından kesildi. Öpüşme eylemi yapanların ahlaksız olduğunu ve cezalandırılmaları gerektiğini söyleyen gerici-faşist grubun temsilcileri, polisle yaptıkları görüşmenin ardından uzaklaştı.

opusme_eylemine_gerici_saldiri_4Vakit, yaptığı haberler ile saldırıya çağrı yaptı.

Öpüşme eylemi gerçekleştirenler, gerilimin azalması üzerine istasyona girmek istedi. Önleri Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıtaları ve metro güvenliği tarafından kesilen eylemciler, metro kullanımının bir hak olduğunu söyleyerek istasyonun içine girmeyi başardı. Bir süre istasyonun içinde de süren eylem, Kızılay’a yürünmesi ve Yüksel Caddesi’nde açıklama yapılmasıyla son buldu.

Polis, zabıta, özel güvenlik içinde saldırdılar

Eylemin sonlanmasının ardından eylemcilerin bir kısmı istasyondan dışarı çıkınca bölgede bekleyen gerici-faşistlerin saldırısına uğradı. 5 otobüs dolusu çevik kuvvetin, zabıtaların ve metro güvenliğinin gözleri önünde gerçekleşen saldırıda bir kişi uzun süre darp edildi. Saldırganların elinde sopa ve sallama olduğu da görüldü.

Yaralanan eylemci hastaneye kaldırılırken, gericiler taksiyle kaçtı.

opusme_eylemine_gerici_saldiri_1

Saldırı ‘Ak ekip’ten

Öte yandan sol.org.tr, saldırıyı gerçekleştiren gerici-faşistlerin sosyal medyada oluşturdukları “Kurtuluş Metroda Ahlaksızlığa Hayır” etkinliğinin AKP Genel Merkez Gençlik Kolları Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Celal Karaman imzası taşıdığına dikkat çekti. Habere göre Karaman, “Ak Ekip olarak bu tür ahlaksız eylemlere karşı olduğumuzu duyurmak istiyoruz. Özgürlüğü yanlış anlayan bu arkadaşlara ve Türkiye’deki diğer arkadaşlara bir mesaj vermek istedik. ‘KurtuluşMetrodaAhlaksızlığaHayır’ başlığıyla da aslında ahlaksızlığın özgürlük olmadığının herkes tarafından bilinmesi gerektiğini düşündük. Özgürlük adı altında yapılan bu tür ahlaksız eylemlere her zaman tepki göstereceğimizi, yalan yanlış bilgilerle insanları yanlış yönlendiren her sosyal medya ekibine karşı olduğumuzu buradan bildiririm” dedi.

Sendika.Org/ Ankara

opusme_eylemine_gerici_saldiri_2



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli