Metin'in anıları mücadelemizde yaşayacak

Metin

'Mutlaka ben izlemeliyim arkadaşlar' diyerek gittiği haberde, gözaltına alındıktan sonra polislerce dövülerek öldürülen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe, katledilişinin 22'nci yılında Esenler Kemer Mezarl

Metin’in anıları mücadelemizde yaşayacak…
 
'Mutlaka ben izlemeliyim arkadaşlar' diyerek gittiği haberde, gözaltına alındıktan sonra polislerce dövülerek öldürülen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe, katledilişinin 22'nci yılında Esenler Kemer Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya Esenler yerel basın çalışanları, Göktepe'nin ailesi, Evrensel Gazetesi çalışanları, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ile Barış Yarkadaş, avukatlar, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel, Cumartesi Anneleri, DİSK Basın İş ve TGS temsilcileri, HDP temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.
 
Göktepe'nin mezarına Evrensel Gazetesi ile karanfiller bırakıldı. Göktepe şahsında yaşamını yitiren gazeteciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulan anmada, 'İnadına hepimiz birer Metin'iz' sloganı atıldı.
 
Metin’in anıları mücadelemizde yaşayacak…
Özgürlük rüzgârı seni unutmayacağız…
Gerçekleri yazdın… Sesi duyulmayanların sesi oldun. Bizleri korkutmak için seni katlettiler, korkutamazlar, Korkmuyoruz… Biz gazeteciler senin yolunu yol eyledik. Sesi duyulmayanların sesi olacağız. Karanlıkların aydınlığa çıkması için kalemimizle yazacağız. Biz yüreğimizi ortaya koyduk. Gerçeklerin Peşini Bırakmayacağız… Biz Yazmaya Devam Edeceğiz…
 
'METİN, KARARLI BİR GAZETECİYDİ' 
Anmada ilk olarak Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat konuştu. Göktepe'nin katledilmesinin üzerinden 22 yıl geçtiğini hatırlatan Polat, Göktepe'nin katlediliş sürecini anlattı. Göktepe'nin kararlı bir gazeteci olduğunu söyleyen Polat, "Metin mesleğini coşku ve heyecanlı yapan biridir. Metin gözaltına alındığında yanında Ahmet Şık vardı. Ahmet, Metin davasını ilk takip edenlerdendir. Metin Göktepe cinayeti aslında devlet görevlileri tarafından işlenmiş ve ceza almış bir cinayet olarak tarihe geçti. Gazeteciler davayı kararlı bir şekilde takip ettiler ve ilk kez bir sonuç alındı" dedi. Ahmet Şık ve diğer bütün tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını isteyen Polat, tutuklu gazeteciler serbest bırakılıncaya kadar mücadele edeceklerini vurguladı. Polat, konuşmasını "Metin'in gazeteciliği, bir kuşağın kararlı gazetecilik sürüvenidir. Bugün pek çok genç gazeteci bunu takip ediyor. Türkiye'de eğer bugün 150'inin üzerinde gazeteci tutuklu ise, aslında bu aslında güçlü bir gazeteciliğin olduğunun kanıtıdır" dedi.


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli