Mersin Kadın Platformu: Emine Bulut'u öldüren düzen artık yerle bir olacaktır'

Mersin Kadın Platformu: Emine Bulut

Mersin Kadın Platformu da 18,30'da Pozcu İş Bankası önünde toplanarak Emine Bulut'un öldürülmesini ve kadın cinayetlerini protesto etti

Eski kocası tarafından katledilen Emine Bulut için kadınlar Türkiye’nin dört bir yanında sokağa çıktı. Mersin Kadın Platformu da 18,30’da Pozcu İş Bankası önünde toplanarak Emine Bulut’un öldürülmesini ve kadın cinayetlerini protesto etti. Basın açıklaması gerçekleştiren kadınlar, açıklamanın ardından trafiğin yoğun olduğu Forum Kavşağı’na geçerek cadde boyunca zincir oluşturdu. Kadınlar burada bir süre ses çıkarma eylemi yaptı.

Kadınların yaptığı açıklamada öne çıkanlar şöyle:

  • Emine Bulut hepimizin gözleri önünde öldü. Son sözü “ölmek istemiyorum” idi.
  • Bir kadın katledilirken son sözü “ölmek istemiyorum” ise, bugün burada bu saatte Mersin’de yan yana gelmişsek ve dişlerimiz kenetli, yumruklarımız sıkılmışsa bu yan yana geliş bir öfke çığlığı olacak ve Emine Bulut’u öldüren düzen artık yerle bir olacaktır. Sözlerimizi isyanımızla birleştirip, öfkemizi mücadeleye dönüştüreceğiz.
  • Emine Bulut’un katlinde kimlerin eli var biliyoruz. Emine Bulut’u kim öldürdü biliyoruz!
  • Artık bir şeyler değişecek. Annelerinin başında çığlık atan küçük kız çocuklarına bir söz veriyoruz. Kanlar içindeki annesine “anne lütfen ölme” diyen o küçük kıza borçluyuz. Kadın erkek eşitliğinin sağlandığı, kadına yönelik şiddetin son bulduğu bir hayatı borçluyuz bu kız çocuklarına.
  • Artık bir kişi daha eksilmeyeceğiz. Ölmeyi değil, hayatı istiyoruz! Öfkemizle, isyanımızla, mücadelemizle cinayeti değil boşanmaları engellemeye çalışan kadın düşmanı politikalara karşı duracağız. Kadınların bu ülkede can güvenliği sorunu varken bizler yaşam hakkımız için sokaklarda, meydanlarda, adliye koridorlarında olmaya devam edeceğiz. “İtaat değil, isyan ediyoruz, ölmek İstemiyoruz” diyerek “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” diyerek kadın dayanışmasını ve mücadelemizi yükselteceğiz.


  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli