Meclisten birlik mesajları

Meclisten birlik mesajları

Esenler Belediye Meclis Üyelerinin tamamı Dağlıca’da yaşanan terör olayıyla ilgili birlik ve beraberlik çağrısı yaptılar. AKP ve CHP adına söz alan Grup Başkan Vekilleri de, hain saldırıyı kınadıklarını sö

Meclisten birlik mesajları
 
Esenler Belediye Meclis Üyelerinin tamamı Dağlıca’da yaşanan terör olayıyla ilgili birlik ve beraberlik çağrısı yaptılar. AKP ve CHP adına söz alan Grup Başkan Vekilleri de, hain saldırıyı kınadıklarını söylediler.   
 
Esenler Belediye Meclisi’nin 5. Seçim Yılı 2. Dönem 2015 Senesi Eylül Ayı Meclis Toplantılarının ilk birleşimi 7 Eylül Pazartesi günü saat 15.00’da gerçekleştirildi.


 
AKP Grup Başkan Vekili Osman Gökçebaş, imza karşılığı yapılan yoklamanın ardından başlayan Meclis Toplantısı’nın Dağlıca’da şehit olan askerlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile devam etmesini teklif etti. Şehitler anısına durulan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından gündemdeki tekliflerin görüşülmesine geçilerek 1,2,3,4,5 ve 6No’lu teklifler oy birliği ile komisyonlarına havale edildi.
 
Teklifler bölümünün ardından gündemdeki raporlar bölümüne geçilerek 1 ve 3 No’lu raporlar Komisyonlarına, 4 ve 5 No’lu raporlar müdürlüklerine iade edilirken, 2 No’lu rapor ise oy birliği ile kabul edildi.
 
Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından dolayı Meclis Başkanı Murat Gülkıran, Esenler Belediye Meclisi’nin 5. Seçim Yılı 2. Dönem 2015 Senesi Eylül Ayı Meclis Toplantılarının 7 Eylül Pazartesi gününe ait ilk birleşimini 10 Eylül 2015 Perşembe günü saat 15.00’da toplanmak üzere kapattı.
 
Gülkıran: Terör olayları 40 yıldır var
 
Son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki gösteren Meclis Başkanı Murat Gülkıran gündem dışı söz alarak şöyle konuştu;
 


“Burada Meclis Başkanı sıfatı ile bulunmamın yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Dağlıca’da yaşanan hain saldırı beni de derinden yaralamıştır ve bu konuyla alakalı iki kelam etmek istiyorum. Öncelikle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ise başsağlığı diliyorum.
 
Maalesef son dönemlerde ülkemizdeki terör olaylarının 2002 yılında başladığına yönelik bir algı var. Oysaki bu gerçek yaklaşık 40 yıldır hemen hemen devam ediyor. Bu kan ve kinin durması için mücadele eden son dönemde bunun adına “Milli Birlik Projesi, Açılım projesi” gibi isimler koyan AKP hükümeti ihanetle suçlanırken, şimdi terörle mücadele etmesi nedeniyle savaş çığırtkanlığı yapmakla suçlanıyor. Ancak bu suçlamaların hiç birisi ölüm gerçeğini değiştirmiyor.
 
Bu sorun sadece bir hükümetin sorunu değil, öncelikle bunun tespit edilmesi gerekir. Bu sorun siyasi olarak iktidar olamayan partilerin sorunu değilmiş gibi bir algı var. Bu son derece yanlıştır. Öyle ki, terörü ve teröristi kınamak yerine o terör örgütlerinin isimlerini dahi zikredemeyen partilerimiz var bu ülkede. Maalesef öyle bir duruma geldi ki, bu ülken seçilmiş Cumhurbaşkanına düşmanlıkları gözlerini o kadar boyamış ki, maalesef ölümleri bile bunun arkasına perde yapmaktan imtina etmiyorlar. Ben partilisi olduğum için değil, bu süreçte hepimizin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğinden bunları söylüyorum. Hatta bazılarının kan dökülmesinden mutlu oldukları bile gözlerinden okunuyor. Bunlar çok acı. Bu nedenle güçlü bir devlet için siyasi kaygılar bir kenara bırakılmalı, bu meselelerin çözümü için diğer siyasi parti mensuplarının, tüm STK’ların ve her bir bireyin en az hükümet kadar taşın altına elini koyması gerektiğini de belirtmek istiyorum. Bu vatan hepimizin, o evlatlar hepimizin evlatları, zaman birlik ve beraberlik zamanıdır. Dolayısıyla herkesi bu konuda hassas olmaya davet ediyorum. Buradaki söylemlerim Meclis Başkanlığı sıfatıyla değil,  tamamen şahsıma aittir.”
 
Usta: Pusu kurmak hain işidir        
 
CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Usta ise, “Bu Dağlıca olayı gerçekten hepimizi derinden üzdü. Ben bu olayı siyasi polemik konusu haline getirmek istemiyorum. Öncelikle ölenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara ise baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Şuanda yaralı birçok askerimiz var ve bu yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Şehit sayısını maalesef bilmiyoruz. Fakat bu olaya biraz da serinkanlı bakarak burada meydana gelen hadisenin dibine inmek gerektiğini düşünüyorum.


 
Pusu kurmak hain işidir. Çünkü mert insanlar pusu kurmaz, hainler pusu kurar. Bu hainler Türk ordusuna pusu kuracak kadar gözleri döndüyse bunların tabii ki de alt yapısı hazırdır. Demek ki silahları, donanımları Türk ordusuna kafa tutacak kadar güçlü.  Bunların bu nokraya gelmesinde sorumluluğu olanları da esefle kınıyorum. Bir daha düşünsünler ve aynı hataları yapmasınlar. Çünkü hatalar bedelle ve kanla ödeniyor. Bu bedelleri de fakir fukara çocukları ödüyor. Şehit cenazelerini görüyoruz bir tane patron ağanın çocuğu yok. Tamam, onların çocukları da insandır ve onlarda ölmesin ama ölenlerin hepsi fakir ve fukara çocuklarıdır. Bunların da 18 bin liraları olsa ve verseler hiç birisi ölmez.” Dedi.
 
Göçebaş: Şehitlerimizin kanı üzerinden siyaset yapılmaz
 
AKP Grup Başkan Vekili Osman Gökçebaş da, “Duygularımıza tercüman oldunuz için teşekkür ediyorum. Bende ilk başta dediğim gibi birlik ve beraberlik duygusunun en üst safhada yaşanması gerektiğini beyan ettim. Bu mesele hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum. Şehitlerimizin kanlarının üzerinden siyaset yapma saygısızlığında da bulunmayacağım. “ diye konuştu.
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli