Meclisten İtalya Vizesi

Meclisten İtalya Vizesi

Esenler Belediyesi Nisan Ayı 2016 ilk Meclis Toplantısı, 4 Nisan Pazartesi günü 1. ve 2. Başkan Vekillerinin seçimi, Divan Kâtibi Üyelerinin seçimi, Encümen Üyelerinin seçimi, İhtisas Komisyonların

Meclisten İtalya Vizesi
Esenler Belediyesi Nisan Ayı 2016 ilk Meclis Toplantısı, 4 Nisan Pazartesi günü 1. ve 2. Başkan Vekillerinin seçimi, Divan Kâtibi Üyelerinin seçimi, Encümen Üyelerinin seçimi, İhtisas Komisyonlarının seçimi yapıldı.
 
Belediye Meclis Toplantısı’nda yapılan oylamaların birine evet oy kullanan CHP’li Meclis Üyeleri, diğer oylamalarda boş oy kullandılar. Esenler Belediyesi tarafından masrafları karşılanacak olan kentsel dönüşüm incelemeleri amaçlı İtalya gezisine Tüm Meclis üyeleri evet oyu verdiler ve İtalya vizesini aldılar.  
 
 Yapılan gizli oylamada,1. Başkan Vekilliğine Murat Gülkıran ve 2. Başkan Vekilliğine Çiğdem Öz, yeniden seçilerek görevlerine devam ettiler.  Divan Kâtibi üyeliklerine teklif etilen Sadık Öner, Fatma Gündoğdu Şengül, Mehmet Selmani ve Yasin Üray seçildiler.
 
AKP’nin yeni encümen üyeleri ise Musa Ada, Ayşe Çiğdem Kayausta, Süleyman Erden oldu.
 
5 kişiden oluşan 7 ihtisas komisyonu kuruldu. Yeni seçilen ihtisas komisyonları
 
Hukuk ve temel haklar komisyonu:Ömer Çetinkaya, Murat Gülkıran, Orhan Vardar, Mehmet Necat İlhan ve Mehmet Kamil Ayata. 

Plan ve bütçe komisyonu:Faruk Aydın, Temel Gödek, Ramazan Aksoy, Abdullah Beyrek ve Ekrem Acar.

İmar, bayındırlık ve şehircilik komisyonu:Orhan Oğuz Türk, İdris Topdağ, Çimen Sarıkaya, Dursun Mısırlı ve Sadık Öner.

Kentsel dönüşüm, mesken, altyapı ve deprem komisyonu: Fatma Gündoğdu Şengül, Sebahattin Yiğit, Subat Dalgalı, İbrahim Ergün ve Süleyman Erden.

Kültür, sanat, eğitim, gençlik, kadın ve aile komisyonu: Celil Ayan, Ayşe Çiğdem Kayausta, Fatma Kayacık, Hacı Bayram Yılmaz ve Yasin Üray. 

Tarife, esnaf ve ticaret komisyonu:Ahmet Bilal Kıymaz, Burhan Şentürk, Mehmet Kazım Esen, Aziz Damar ve Mustafa Atılgan. 

Sosyal hizmetler, engelliler ve istihdam komisyonu: Mehmet Selmani, Musa Ada, Burhan Şentürk, Osman Gökçebaş ve Çiğdem Öz’den oluştu. 
 
İktidar ve muhalefet meclis üyeleri, kentsel dönüşüm incelemelerinde bulunmak üzere 33 kişilik heyetle, İtalya’daki kentsel dönüşüm ne şekilde yapılıyor ve oradaki çalışmaların nasıl yapıtlığını yerinde incelemek üzere İtalya’ya gitme kararı aldılar. 6 gün sürecek olan bu gezi boyunca Roma, Floransa ve Venedik şehirlerine gidecekler ve incelemelerde bulunacaklar.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı