Meclisten Ağaya Kıyak

Meclisten Ağaya Kıyak

Esenler Belediyesi’nin 2014 Senesi Temmuz ayı toplantılarının 10 Temmuz 2014 Perşembe gününe ait ikinci birleşiminde, (Batsak)Çankırı Yaylakent Belediye Başkanı “zordayız” diyerek Esenler Belediyesinden 25 bin



Meclisten Ağaya Kıyak

Esenler Belediyesi’nin 2014 Senesi Temmuz ayı toplantılarının 10 Temmuz 2014 Perşembe gününe ait ikinci birleşiminde, (Batsak)Çankırı Yaylakent Belediye Başkanı “zordayız” diyerek Esenler Belediyesi'nden 25 bin TL’lik yardım yapılması talebinde bulundu.

Esenler Belediye Meclisi 2006–2008 yıllarında Yaylakent Beldesi'nde kutlanan yayla şenliklerinde ağalık yapan Kadir Dede’nin yardım talebi Esenler’in AKP’li Belediye Meclisi üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Esenler’in Belediye Meclisi Halkın verdiği vergilerle topladıklarını yine o bildiğimiz şekilde dağıtmaya devam ediyor. Meclis değil sanki imaret evi. Esenler'in tüm sorunları bitmiş, Esenler’de gece çöplerden yiyecek toplayanlar, evinin kirasını ödeyemeyenler, çocuğuna harçlık veremeyenler ve bir tas çorba için canı çıkıncaya kadar çalışanlar yokmuş gibi davranan Meclis üyeleri bunları görmeyerek Esenler halkının kendisine hizmet olarak kendisine döneceği düşüncesi ile ve yoksulluk kentinden kurtulacağız hevesi ile ödedikleri vergilerin yandaşlara peşkeş çekilmesini sıkıntısını yaşıyor.

Bizde gazetecilik gereği soruyoruz.Esenler halkının vergilerinden toplanan paraların öncelikle Esenler'in yoksullarına verilmesi gerekirken yapılan bu yardımların vergisini veren Esenler halkına sorulmadan yandaşlara verilmesinin kul hakkı değil de ne olduğunun cevabını açıklar mısınız.


Bölgede İlk Haber Gazetesi'nin Yaylakent Belde Belediye Başkanı Kadir Dede ile yaptığı görüşmede aldığı yardım hakkında şu açıklamalarda bulundu.
“Ben Esenler’de ikamet ediyordum ve hala iş yerim Esenler Nene Hatun Mahallesi’ndedir. İş yerimin ismi ise Yaylakent Doğalgaz’dır. Esenler Belediye Başkanımız Tevfik Bey’i de Esenler’den tanırım. Zaten AKP ile de çalışmışızdır.

Yardım talebimize gelince biz Esenler Belediyesi’nden çocuk oyun grubu istedik, para istedik ne veriyorsanız dedik. Onlar da Allah razı olsun 25 bin TL’lik yardım yapma kararı almışlar. Kendilerine sizlerin aracılığı ile teşekkür ediyorum.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı