Meclis'te "dokunulmazlık" kavgası

Meclis

Milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü, komisyona polis girdi!

Meclis'te "dokunulmazlık" kavgası
 
Milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü, komisyona polis girdi!

Dokunulmazlıkların kaldırılması teklifinin görüşüldüğü komisyonda "eşkıya mısın, eşkıya sensin" lafları havada uçuştu... Milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü... "Haddini bil, bildiririz" tartışması yaşandı. Komisyona polis girdi, yumruklaşmanın eşiğinden dönüldü...

Dokunulmazlıkların kaldırılması teklifinin ele alındığı Anayasa Komisyonu gergin başladı. Önce kalabalık, ardından da kameraların çıkarılması nedeniyle kavga yaşandı.

MİLLETVEKİLLERİ OTURACAK YER BULAMADI
Çok sayıda milletvekilinin izlediği toplantıda vekiller yer bulamadı, HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in "Bana oturacak yer bulun. Ben böyle sübhaneke boncuğu gibi ayakta mı duracağım!" sözleri üzerine başlayan oturacak yer tartışması kısa sürede büyüdü. Zaten gergin olan ortamda ilk atışma  AKP'li  Hamza Dağ ile HDP'li Celal Doğan arasında yaşandı.

FERHAT ENCÜ'YE "EŞKIYA SENSİN!" TEPKİSİ
HDP'li Ferhat Encü'nün "Eşkıyalık yapıyorsunuz haddinizi bilin" sözlerine, AKP'liler "asıl eşkıya sizsiniz, eşkıyalık yapana haddini  bildireceğiz!" yanıtı verdi.

KAMERALARIN ÇIKMASI İSTENİNCE, KAVGA  BÜYÜDÜ
Tartışma büyüyünce AKP'li Başkan Mustafa Şentop kameraların çıkarılmasını istedi. Muhalefet itiraz edince arbede çıktı, HDP'li Burcu Çelik ve Garo Paylan arbedenin ortasındaki isimler oldu.

KOMİSYONA POLİS GİRDİ
Başkan Mustafa Şentop "provokasyona izin vermem...  Herkes otursun." diye uzun süre seslendi. Komisyona polis girdi...
DANIŞMANLAR ÇIKMADI
Danışmanların çıkarılması talebine de muhalefet itiraz etti. AKP'li Hamza Dağ'ı vekiller zor tuttu.
KARŞI GAZETE