Mecliste Kılıç-Çetinkaya düellosu

Mecliste Kılıç-Çetinkaya düellosu

Esenler Belediye Meclisi'nin 5. Seçim Yılı 3. Dönem Şubat Ayı Meclis Toplantısında Kılıç “yani bu tür derneklerle ısrarla anlaşma yapmanızı anlamıyorum. Yoksa birilerine kaynak mı? Aktarılıyor”

Mecliste Kılıç- Çetinkaya düellosu

Esenler Belediye Meclisi'nin 5. Seçim Yılı 3. Dönem Şubat Ayı Meclis Toplantısında Kılıç “yani bu tür derneklerle ısrarla anlaşma yapmanızı anlamıyorum. Yoksa birilerine kaynak mı? Aktarılıyor”

Esenler Belediye Meclisi'nin 5. Seçim Yılı 3. Dönem Şubat Ayı Meclis Toplantısı 2. birleşimi, CHP’li Meclis üyesi Yüksel Kılıc’ın bir anda sert sözleri üzerine Meclis gerildi, Ömer Çetinkaya cevap verince AKP sıralarından uğultular yükseldi.


 “Yoksa birilerine kaynak mı? Aktarılıyor”
Esenler Belediye Meclisi'nin 5. Seçim Yılı 3. Dönem Şubat Ayı Meclis Toplantısında raporlar bölümünde yine STK. ile yapılan işbirliği 8 Nolu rapor hakkında söz alan Kılıç, ”gençleri topluma kazandırmak konusunda kitap okumak ve okutturmak üzere bir dernekle anlaşma yapıldığından bahsediliyor. İyide Esenler’de belediyemiz tarafından yapılmış ve çok güzel ESGEV var, gençlik evlerimiz var! hemde her mahallemizde var. Birde Halk evlerimiz ve milli eğitimimiz var, yani bu tür derneklerle ısrarla anlaşma yapmanızı anlamıyorum. Yoksa birilerine kaynak mı? Aktarılıyor, yoksa İŞİD’ çimi yetiştirilecek bu ülkede, bunlara hangi kitapları okutacaksınız. Daha sonra bize gelip demeyin bir paralel yapılanma daha çıktı, bizi kandırdılar. Belediye kaynaklarını bu tür derneklerin talepleri ile meşgul ettireceğinize, Esenlerin kentsel sorunlarını bu meclise getirin tartışalım. Toplumun daha iyi dönüştürülmesi ve aile planlaması ile ilgili çalışmalar yapmalıyız. Sizler yandaş derneklerin görüşlerini buraya getirmeniz kabul edilir gibi değil” dedi.



“Biz sizler kadar belgide sizden daha fazla İŞİD düşmanıyız”
8 Nolu rapor hakkında Komisyon üyesi AKP Meclis üyesi Ömer Çetinkaya ise; “Arkadaşlar Yüksel Bey 1950’lerde kalmış bir mantıkla konuşuyor. Sivil toplumu küçük gören, İŞİD anlayışında görmek sağlıklı bir anlayış değil, böyle bir anlayış olamaz.  Burası meclis, biz burada ciddi bir iş yapıyoruz. Biz işbirliği yaptığımız bu derneğin 6 şubesi var. Kurucusu saygın bir kişi ve çok güzel işler yapıyorlar. Dezavantajlı çocuklarla ilgilenerek onları eğitiyorlar, yani babası hapishanede, şehit çocuğu veya özürlü çocuğu bunlara yapılan katkı çok önemlidir. Siz buna nasıl İŞİD’çi dersiniz.  Biz sizler kadar beklide sizden daha fazla İŞİD düşmanıyız. Bu kabul edilebilir bir söz değil, derhal özür dilesin. Mecliste söylenecek söz değildir. Bizi eleştirebilirsiniz ama bizi İŞİD’ci diye suçlayamazsınız. “Dedi.
Tekrar söz alan Yüksel Kılıç “ ben özür dileyecek bir ifadede bulunmadım. Onun için özür dilemiyorum. 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli