Mecliste Arsa Takası, Birilerine İse Yardım...

Mecliste Arsa Takası, Birilerine İse Yardım...

Belediyesi Belediye Meclisi Temmuz ayı üçüncü ve son oturumu, 5 Temmuz 2013 Pazartesi günü saat 10.00’da başlangıçta çoğunluk yok denilmesine rağmen meclis çoğunluğu sağlanarak gerç

Mecliste Arsa Takası, Birilerine İse Yardım...

Belediyesi Belediye Meclisi Temmuz ayı üçüncü ve son oturumu, 5 Temmuz 2013 Pazartesi günü saat 10.00’da başlangıçta çoğunluk yok denilmesine rağmen meclis çoğunluğu sağlanarak gerçekleştirildi...
Saadet Partis Esenler Belediye Meclisi üyeleri Belediye başkanlığına iletilmek üzere 3 adet önerge verdi.
72 Milyon 602 Bin 825 TL 70 Kuruş Borçlu Esenler Belediyesi’nin Belediye Meclisi’nde Gündemde yer alan teklifler ve raporlar görüşülüp oylandı;
1. Rapor, Bayburt Belediyesi Başkanlığının yardım talebi, Komisyonca uygun görüldü kabul edildi.Rapor oy birliği ile kabul edildi.
2. Rapor dijital ekran lokasyonlarını devri ve işletilmesi,hakkında komisyon belediye başkanına yetki verdi. Rapor oy birliği ile kabul edildi.
3. Rapor Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğünün, teçhizat, kask ve çevik kuvvet elbisesi talebi için 9.954.95 TL destek verilmesi,2 adet motosiklet,4 takım şahin kıyafeti ile 78 adet kask ve 78 adet çevik kuvvet elbisesi Esenler belediyeisi bütçesinden karşılanmasını komisyon uygun gördü. Rapor oy birliği ile kabul edildi.
4.Rapor Menderes ilköğretim okulu tesis alanında kalan 1448, 05 metrekare belediyeye ait alanın, menderes mahallesinde il özel idaresine ait yerlerle takası, komisyon tarafından uygun görüldü.Rapor oy birliği ile kabul edildi.
5.Rapor olarak Havaalanı mahallesinde değişik pafta ve parsellerde bulunan taşınmazların belediyece satın alınması görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
4 nolu rapor okunduğunda CHP Esenler Belediye Meclisi Cemal Kaya söz alarak Menderes ilköğretim okulu tesis alanında kalan 1448, 05 metrekare yerin niçin takas edildiğini sordu.




Kayanın sorusuna Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya net açıklamalarada bulunamayarak ”orayı biz zaten kullanma ihtimalimiz yoktu.tabusunu vermemiştik.burada küçük şekilde parseller var.özel idare ile vatandaşları anlaştıracağız sonra değerlendireceğiz.bizim verdiğimiz yer 1448 m2.aşşağıda park yapılan yerin alt kısmında il özel idareye ait küçük küçük parsellerin toplamı 24 m2 bulan yeri istedik şayet burayı ilözel idaresinden alabilirsekEsenler halkının hizmetine sokacağız.”
Bu anlamda kaya sorduğu soruya tatmin olucu cevap alamayınca;
- “menderes ilköğretim okuluna 1448 m2 yer vermişsiniz.onun yerine il özel idareden 2200 m2 yermi istiyorsunuz.burada öyle yazıyor ben öyle anladım.” Diyerek tekrar ikna edici cevap verilmesini talep etti.
Bunun üzere çetinkaya aynı söylemlerde bulunarak konuştu.”
5 nolu rapor görüşüldüğünde CHP Esenler Belediye Meclisi üyesi Cihangir Kaymakçı söz konusu havaalanı mahallesinde 4170 m2 yerin kime ait olduğunu,yerin neresi olduğunu ve vatandaşların mağdur edilmemesi için tarafımıza bilgi verisin” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya söz konusu yeri havaalanı mahallesindeki devlet hastanesinin alt tarfı ile uhut camisinin arasında kalan boşluk alan.zaten bizim orada epey bir yerimiz var.hatta geçen hafta bizim ihaleyle bir yer aldık.Aynen katılıyorum vatandaşın hassasiyeti önemli biliyorsunuz.normelde belediyenin kamulaştırma yetkisi var.Burası kamu alanı mülkiyet vatandaşın ama değerlendirme ihtimali yok dolayısıyla karşılıklı anlaşarak satın alacağız.burada vatandaşın mağdur olacağı bir durum yok.burada parsellerin tamamını satın alacak.”
Gündemde görüşülecek başka madde olmadığındandolayı bir sonraki oturum 2 Eylül günü topmlanmak üzere kapatıldı.








  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli