Meclisi eşit hale getireceğiz'

Meclisi eşit hale getireceğiz

Cumhuriyet Halk Partili Esenler Belediye Meclis Üyesi Yüksel Kılıç, AKP’nin Esenler Belediye Meclisi’ndeki ezici üstünlüğünü nasıl eşit hale getireceklerini gazetemize açıkladı.

“Meclisi eşit hale getireceğiz”

Cumhuriyet Halk Partili Esenler Belediye Meclis Üyesi Yüksel Kılıç, AKP’nin Esenler Belediye Meclisi’ndeki ezici üstünlüğünü nasıl eşit hale getireceklerini gazetemize açıkladı. Kılıç, bu dönem kesinlikle yıpratıcı değil, yapıcı muhalefet yapacaklarını söyledi

AKP’nin Esenler Belediye Meclisi’ndeki ezici üstünlüğünü nasıl eşit duruma getireceklerini gazetemize açıklayan Cumhuriyet Halk Partili Esenler Belediye Meclis Üyesi Yüksel Kılıç, halkın çıkarları doğrultusunda gerekirse AKP’li Meclis Üyeleri ile ortaklaşa soru önergeleri hazırlayacaklarını söyledi.

Esenler halkının çıkarları doğrultusunda seçilmiş olan tüm Belediye Meclis Üyeleriyle ortak hareket etmek istediklerini belirten CHP’li Kılıç açıklamalarına şu şekilde devam etti;

“Belediye Meclislerinin tümünde Meclise gelen teklifler çoğunluğun oyu ile ya kabul ediliyor, ya da ret ediliyor. Bu dönem Esenler Belediye Meclisine baktığınız zaman AKP’nin ezici çoğunluğu karşısında yapacak pek bir şey gözükmüyor. Ama biz bu ezici çoğunluğu nasıl eşit hale getireceğimizi iyi biliyoruz. Bunu da Esenler Kent Konseyi’ni işlevsel bir hale getirerek yapacağız.

Tüm mahallelerde tek tek toplantılar yapacağız. O toplantıya mahallede oturan AKP’li Belediye Meclis Üyesi kardeşimizi, mahalle muhtarını ve mahalle sakinlerini davet edeceğiz. Mahalleyle ilgili halkın sorunlarını dinleyip çıkacak ortak kararı mahalle muhtarları ve sivil toplum örgütlerinin kanalıyla Kent Konseyine taşıyacağız. Ve buradan da Belediye Meclisine havalesini sağlayacağız. Meclis Üyeleri olarak bizde Meclisimizin gündemine gelen konuları ivedilikle takip edip, bir sonuca ulaşmasını sağlayacağız.

Ortak hareket etmek istiyoruz

Biz kesinlikle bu dönem boş bir muhalefet yerine, halkımızın istekleri ve sorunları doğrultusunda AKP’li Meclis Üyeleriyle ortak hareket etmek istiyoruz. Yapacağımız toplantılara o mahallede oturan AKP’li Belediye Meclis Üyelerini de davet edeceğiz. O mahallede oturan yoksa mahalleden sorumlu Meclis Üyesi arkadaşımızı da bu toplantılara davet edeceğiz. Kendisine bu mahalle sana oy vermiş ve sende bu sorumluluktan kaçamazsın diyeceğiz.

Çünkü bu halkın oylarıyla Meclise girdin ve sana daha çok iş düşüyor diyerek kendisini sahaya çekeceğiz. O da böylece kendisine oy veren mahallelisine sahip çıkmış olacak. Mahalle sakinlerinin sorunlarının çözümü noktasında gerekirse Meclise, AKP’li arkadaşlarımızla ortak önergeler vereceğiz. Artık öyle biz seçildik, elimizi indirip kaldıralım yeter diye bir şey bu dönem olmayacak.

Eğer yaptığımız toplantılara katılmayan olursa o Meclis Üyelerini de halkımızın huzurunda deşifre edeceğiz. Halkımıza diyeceğiz ki, sizin oylarınızla seçilen şu isimli Belediye Meclis Üyesi sorunlarınızla ilgilenmemek için kaçıyor. Sizde bununla ilgili seçim zamanı gelince gereğini yaparsınız. Çünkü artık biz kesinlikle kara propaganda yaparak karşı tarafı yıpratmak için değil, yapıcı ve halkın hakkını arayan bir muhalefet yapmak istiyoruz”

Haber: Bölgede İlk Haber





  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli