Meclis; Görev Yapacak Üyelerini Seçti

Meclis; Görev Yapacak Üyelerini Seçti

Esenler Belediye Meclisinin Encümen’de görev yapacak olan Meclis Üyelerini gizli oylamayla seçerken İhtisas Komisyonlarında görev yapacak olan Meclis Üyelerini açık oylamayla belirlemiş oldu. Seçilen


Meclis; Görev Yapacak Üyelerini Seçti

 Esenler Belediye Meclisinin Encümen’de görev yapacak olan Meclis Üyelerini gizli oylamayla seçerken İhtisas Komisyonlarında görev yapacak olan Meclis Üyelerini açık oylamayla belirlemiş oldu. Seçilen üyeler bir yıl süreyle görev yapacaklar.

Esenler Belediye Meclisi’nin 5. Seçim Yılı 2. Dönem 2015 Nisan Ayı Meclis Toplantılarının 1. birleşimi 6 Nisan Pazartesi saat 15.00’te Meclis Başkanı Murat Gülkıran Başkanlığında toplandı.

İmza karşılığı yapılan yoklamadan sonra gündemde bulunan Encümen ve İhtisas Komisyonlarında görev alacak Meclis Üyeliklerinin seçimine geçildi. Bir yıl süreyle görev yapacak olan Encümen Üyeleri gizli oyla belirlendi. Encümen Üyeliğinde kullanılan 32 oyun 29’nü alan Ahmet Bilal Kıymaz, Celil Ayan ve Dursun Mısırlı seçildi.

Daha sonra yapılan açık oylamanın ardında bir yıl süreyle görev yapacak olan İhtisas Komisyonları Meclis Üyeleri belirlendi. CHP’li Meclis Üyeleri’nin ret oyu verdiği İhtisas Komisyonlarına şu isimler seçildi;

Plan ve Bütçe Komisyonu: Faruk Aydın, Mehmet Selmani, Fatma Kayacık, Kazım Esen, Nejat İlhan

İmar Komisyonu: Orhan Oğuz Türk, Musa Ada, Sebahattin Yiğit, Hacı Bayram Yılmaz, Kamil Ayata

Tarife Komisyonu: Abdullah Beyrek, Şubat Dalgalı, Sadık Öner, Çimen Sarıkaya, Ramazan Aksoy

Hukuk Komisyonu: Ömer Çetinkaya, Osman Gökçebaş, Murat Gülkıran, Süleyman Erdem, Fatma Gündoğdu Şengül

Çevre Sağlık ve Özürlüler Komisyonu: Orhan Vardar, Burhan Şentürk, İdris Topdağ, Yasin Üray, Fatma Kayacık

Gençlik ve Spor Komisyonu: Temel Gödek, Hacı Bayram Yılmaz, Kazım Esen, Burhan Şentürk, Celil Ayan

İstihdam Komisyonu: Ekrem Acar, Çiğdem Öz, Aziz Damar, İbrahim Ergün, Nejat İlhan

Sosyal Yardımlaşma Komisyonu: Ayşe Çiğdem Kayausta, Mustafa Atılgan, Süleyman Erden, Dursun Mısırlı, Kamil Ayata

Encümen ve İhtisas Komisyonlarının Üye seçimlerinden sonra gündemdeki raporlar bölümünün görüşülmesine geçildi. Gündemdeki 1 No’lu rapor oy birliği geçerken 3 No’lu rapor oy çokluğu ile kabul edildi. Tamamlanamadığı gerekçesiyle de 2 Nolu rapor AKP’lilerin isteği doğrultusunda oy birliğiyle komisyona geri iade edildi.  

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından Meclis Başkanı M. Gülkıran, Belediye Meclisi’nin 5. Seçim Yılı 2. Dönem 2015 Nisan Meclis Toplantılarının 6 Nisan Pazartesi gününe ait birinci birleşimini 10 Nisan Cuma günü toplanmak üzere saat 15.00’te tekrar toplanmak üzere kapattı.
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı