Meclis Engellilerin İsteklerini Kabul Etmedi

Meclis Engellilerin İsteklerini Kabul Etmedi

Başka belediyelere hamam, cafe yaparken, Esenler halkının taleplerini red ettiler.

Haber / Ömer Turan

Meclis Engellilerin İsteklerini Kabul Etmedi


Başka belediyelere Hamam cafeyaparken, Esenler halkının taleplerini red ettiler.

Çetinkaya, ”Komisyon olarak bir tane talebi de ret etmeye hakkımız var olduğunu düşünüyorum.”

Esenler Belediye Meclisi Esenler Zihinsel Engelliler Derneği’nin yardım talebini ise uygun görmezken Bayındır Belediyesi’nin yardım taleplerini kabul etti

Esenler Belediye Meclisi’nin 4. Seçim Dönemi 5. Çalışma Yılı 2013 Senesi Mart Ayı Meclis Toplantıları’nın 1. Birleşimine, Esenler dışına yapılan yardımlar damgasını vurdu.

Esenler Zihinsel Engelliler Derneği’nin yardım talebini neden uygun görmedikleri ile ilgili ile bir açıklama yapan AKP’li Belediye Meclis Üyesi ve Hukuk-Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Çetinkaya, “Komisyon olarak bir tane talebi de ret etmeye hakkımız var olduğunu düşünüyorum. Biz de bu talebi komisyon olarak uygun görmedik. Sebep budur” diyerek meclis salonunda bulunan herkesi şoke etti.

SP Belediye Meclis Üyesi Sebahattin Yiğit sebebini sordu

Esenler Zihinsel Engelliler Derneği’nin yardım talebi ile ilgili 1 No’lu raporun görüşülmesine geçildiğinde görüş belirtmek için ilk sözü alan SP Belediye Meclis Üyesi Sebahattin Yiğit şöyle konuştu; “1 No’lu raporda Zihinsel Engellilerin talepleri yer alıyor. Bu talepler komisyon tarafından kabul edilmemiş, ama 2 No’lu Bayındır Belediyesi’nin talepleri kabul edilmiş. Bundaki sebebi bilmek istiyoruz?”

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Hasan BabacanEsenlerhalkının rızasını aldınız mı?

“İlçe dışına yardım yapmak için Esenler halkının rızasını aldınız mı?” diye soran CHP’li Belediye Meclis Üyesi Hasan Babacan  “Topluma bizler ne kadar duyarlıysak eminim sizler de o kadar duyarlısınızdır. Bundan da hiç şüphem yok. Ancak Esenler Zihinsel Engellilerin bazı talepleri var ve bu talepleri uygun görmemenizin nedeni nedir? Bakın biz başka illerin belediyelerine çakıl taşından tutun, kafeteryasına kadar yaptırıyoruz.

Esenler vatandaşlarının vermiş oldukları vergilerle el aleme iyilik yapıyoruz ama vergi topladığınız bu Esenler halkının rızasını aldınız mı? Esenler halkı bana bir yetki verdi diye onların verdikleri vergileri istediğim yerlere harcayabilir miyim, harcayamam. Bu nedenle Bayındır Belediyesi’nin taleplerini uygun görürken, Zihinsel Engellilerin talepleri neden ret edilmiştir?”

AKP’li Belediye Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya: Komisyon olarak uygun görmedik

SP’li ve CHP’li Belediye Meclis Üyeleri’nin 1 No’lu raporla ilgili sorularını yanıtlamak için söz alan AKP’li Belediye Meclis Üyesi ve Hukuk-Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Çetinkaya, “Engelliler ile ilgili bu Meclisimizden sayısız talepler geçti.  Hemen hemen bütün taleplerini de karşılıyoruz. Aynı zamanda bizim engelliler ile ilgili bir çalışmamız var ve onların talepleri ile ilgili çalışmayı biz yapmak istiyoruz. Dolayısıyla komisyon olarak bir tane talebi de ret etmeye hakkımız var olduğunu düşünüyorum. Biz de bu talebi komisyon olarak uygun görmedik. Sebep budur” dedi.

  • Perşembe 27.6 ° / 17.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı