Madende Sert Tepkiyle Karşılaştı

Madende Sert Tepkiyle Karşılaştı

Karaman’ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin su baskını sonucunda mahsur kalan kömür ocağında arama-kurtarma çalışmaları gece boyunca devam ederken, bölgeyi ziyaret eden bakanlar ailelerin çok sert tepk


Madende Sert Tepkiyle Karşılaştı

 Karaman’ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin su baskını sonucunda mahsur kalan kömür ocağında arama-kurtarma çalışmaları gece boyunca devam ederken, bölgeyi ziyaret eden bakanlar ailelerin çok sert tepkisiyle karşılaştı. Sağ kurtulan bir maden işçiyse, ”Bu üçüncü su baskını. Önlem alınsaydı, böyle olmazdı” dedi.

Su baskınının duyulmasının ardından Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bölgeye gitmişti.

‘Canlarımız gitti, bize zehir ettiniz’
Bakanlar ocak önünde yakınlarının kurtarılmasını bekleyen ailelerin yanına gittiğinde öfkeyle karşılaştı. Eşi Ali Haznedar için gözyaşı döken üç çocuk annesi ve hamile Fadime Haznedar isyan etti. Haznedar, önünde eğilerek “Acımız hepimizin, şu anda pompalarla su çekiliyor” diyen Bakan Elvan’a ”Canlarımız gitti, bize zehir ettiniz” dedi. Elvan’ın, “Saat 18.00’den beri buradayız, yanınızdayız” sözlerine de ”Canımız yandıktan sonra ne olur?” karşılığını verdi.

‘Üçüncü baskın’
Ocaktan sağ kurtulan ve çevre maden ocaklarında çalışan işçilerinse Bakan Yıldız’a ‘üçüncü su baskını’ndan söz etmesi dikkat çekti: “Bu üçüncü su baskını. Önlem alınsaydı, böyle olmazdı. Ayrıca Torba Yasa’nda çıkan kanununun ardından işçiler öğle yemeklerini madende yiyorlar. Öğle yemeğini madende yemeselerdi, Bu yaşanmazdı. Ayrıca müfettişler hemen denetim yapsın. Yoksa işveren eksiklikleri giderir ve denetimde bir şey çıkmaz.”Diyerek uyarıda bulundu.

18 işçinin mahsur kaldığı Has Şekerler Madencilik Şirketi’ne ait linyit kömür Ocağı, 19- 20 Haziran 2014’te yapılan denetimde ’madenin kapatılmasını gerektirmeyen eksikliklerden’ dolayı 9 bin TL idari para cezasına çarptırılmıştı.


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli