Madenciler: Yolu aç jandarma - Biz açız, biz bağırırız; sen bize bağıramazsın'

Madenciler: Yolu aç jandarma - Biz açız, biz bağırırız; sen bize bağıramazsın

Güneyyurt Meydanı'nda hükümet yetkililerine verdikleri sürenin dolması üzerine Ankara'ya yürüyüşe devam edeceklerini belirten madencilerin önü jandarma barikatıyla çevrilmiş durumda.

Madenciler barikat karşısında "Onurlu direniş engellenemez", "Yolu aç jandarma, geliyoruz Ankara" sloganları atıyor. Konuşma sırasında haklarını aradıklarını anlatan madencilere sivil bir jandarma "Bağırma burada" diye çıkışınca, diğer madenciler "Biz açız, biz bu yüzden bağırıyoruz. Sen bize bağıramazsın" diyerek sivili susturdu

Ödenmeyen ücretleri ve tazminatları için yaklaşık iki aydır direnişlerini sürdüren ve kısa süre önce alacaklarının bir kısmı hesaplarına yatırılan Ermenekli maden işçilerinin direnişi sürüyor.

Güneyyurt Meydanı’nda hükümet yetkililerine verdikleri sürenin dolması üzerine Ankara’ya yürüyüşe devam edeceklerini belirten madencilerin önü jandarma barikatıyla çevrilmiş durumda.

Madenciler barikat karşısında “Onurlu direniş engellenemez”, “Yolu aç jandarma, geliyoruz Ankara” sloganları atıyor.

Madenciler, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız” sloganlarıyla jandarma barikatının karşısında direnişi sürdürüyor.

“Biz açız, biz bağırırız; sen bize bağıramazsın”
Madencilerin yürüme ısrarı üzerine jandarma birliğinin komutanı madencilerle konuşmaya geldi. Konuşma sırasında haklarını aradıklarını anlatan madencilere sivil bir jandarma “Bağırma burada” diye çıkışınca, diğer madenciler “Biz açız, biz bu yüzden bağırıyoruz. Sen bize bağıramazsın” diyerek sivili susturdu.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli