Maden işçilerinin Ankara yürüyüşüne engel

Maden işçilerinin Ankara yürüyüşüne engel

Ermenekli maden işçilerinin Ankara yürüyüşüne engel: Jandarma plastik mermi ve biber gazı ile saldırdı

 

Ermenekli Uyar Maden işçileri bugün (12 Ekim) saat 12.00'de hem maden ocağı önünden hem de Soma Meydanı'ndan Ankara'ya ödenmeyen tazminatları için
yürüyüşe başlayacaktı. Ancak yürüyüş iki koldan da engellemelerle karşılaştı.
Soma Meydanı'nda oturma eylemi sürerken Ermenek'teki yürüyüş koluna
jandarma, plastik mermi ve biber gazı ile saldırdı

 

Soma maden işçilerinin Bağımsız Maden-İş’in öncülüğünde yürüttüğü mücadele sonucunda, Soma’da Işıklar, Atabacası, Geventepe maden ocaklarında çalışan işçilerin kıdem tazminatlarının Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) tarafından ödeneceği, temmuz ayında İş Kanunu’na eklenen bir maddeyle güvence altına alındı. Ancak, bu ocaklarla sınırlı tutulan düzenleme diğer maden ocaklarını etkilemiyor.

Ermenekli madenciler bugün (12 Ekim) 2 yerden başlayarak ödenmeyen tazminatları için Ankara’ya yürüyor. Ermenek’te maden ocağı önünde ve Soma Meydanı’nda başlayan yürüyüşleri kolluk kuvvetleri engelliyor.

Maden ocakları önündeki son gecelerinden Ermenek halkına çağrıda bulunan maden işçileri, “İsyan, grev, direniş. Yaşasın Bağımsız Maden-İş” sloganları ile yürüyüşleri için destek istediler.

Bugün yürüyüş öncesi son hazırlıklarını tamamlayan maden işçileri, eşleri ve çocuklarıyla birlikte maden ocağı önünde toplandı. Sonra yürüyüşe başlayan madencilerin önü Jandarma tarafından kesildi



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı