Maçkalı İş Adamı Muzaffer Altıntaş Vefat Etti

Maçkalı İş Adamı Muzaffer Altıntaş Vefat Etti

81 yaşındaki Trabzon/ Maçkalı iş insanı Muzaffer Altıntaş koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Kocaelili / Gebze ilçesinde yaşayan iş insanı Muzaffer Altıntaş koronavirüs nedeniyle
Tuzla Devlet Hastanesi'nde verdiği yaşam mücadelesine yenik düştü /vefat etti.

Altıntaş 81 yaşındaydı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Fikri Işık'ın, ilk üretilecek yerli otomobili 5 milyona sattıklarını söylediği Altıntaş için bugün tören düzenlenecek.
1939 Maçka doğumlu olan Altıntaş, 66 yıldır iş hayatının içinde bulunuyordu. Altıntaş Şirketler Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı Altıntaş, Gebze'de birçok hayırseverlik faaliyetinde de bulunmuştu.

Altıntaş 2015 yılında, "Yerli otomobil kötü değildir. Eskidendi yerli arabanın bir bilyesini bulamazdık, tamir ederdik. Şimdi öyle değil. Türkiye'de her şey var. Yapılabilir, teknolojide bizim kafamız çalışmıyor mu? Bizim kafamızda en az yabancı ülkeler kadar çalışıyor. Çok iyi kuruluşlar var. Bir otomobil fabrikası nedir. Yerli otomobilin ben çıkmasından mutluyum. Bu yerli otomobil üretiminde en az bin kişi çalışır. 3 ile çarparsan 3 bin kişi yerli otomobilden ekmek yiyecek. Parçasıyla, yan sanayisi ile 5-10 bin kişiye çıkacak" ifadelerini kullanmıştı.

Bugün Gebzeli işadamı Muzaffer Altıntaş sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.
Muzaffer Altıntaş'ın Gebze mezarlığında kılınan cenaze namazına Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Belediey Başkan Yardımcısı Sedat Çelik, Gebze Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Gebze Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü, Kocaeli eski milletvekili Eyüp Ayar, DP eski il başkanı Tahmiran Yıldırım, DYP eski ilçe başkanları Celalettin Kurt, Şenol Kurt ve Rüstem Keskin, Gebze Trabzonlular Dernek Başkanı Necdet Demirtaş, Trabzonlular Derneği eski başkanı Halil Aydın, meclis üyeleri, STK Başkanları ve çok sayıda seveni katıldı.

 Müftü Kılıçbay, namaz öncesi kısa bir konuşma yaparak hayırsever işadamı Muzaffer Altıntaş'a Allah'tan rahmet diledi.

Padmedimeye rağmen cenazeye katılımın fazla olması dolayısı ile  katılımcılara sosyal mesafe uyarısı yapıldı. Müftü Kılıçbay'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Muzaffer Altıntaş, Gebze'nin ilk şehidi Numan Dede ile depremde hayatını kaybeden Kocaeli eski milletvekili merhum Alaettin Kurt'un mezarının arasında kalan Altıntaş aile mezarlığında toprağa verildi.


 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı