METİN GÖKTEPE'Yİ KATLEDİLİŞİNİN 17.YILDÖNÜMÜNDE ANDIK.

METİN GÖKTEPE

8 Ocak 1996 tarihinde haber takibi yaptığı sırada polisler tarafından katledilen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe, ölümünün 18. yılında mezarı başında anıldı.

METİN GÖKTEPE'Yİ KATLEDİLİŞİNİN 17.YILDÖNÜMÜNDE ANDIK
 
8 Ocak 1996 tarihinde haber takibi yaptığı sırada polisler tarafından katledilen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe, ölümünün 18. yılında mezarı başında anıldı.

Göktepe'nin Esenler Kemer Mezarlığı'ndaki mezarı başında bir araya gelen çok sayıda kişi, mezara karanfiller bıraktı. Anmaya Göktepe ailesi ve Evrensel Gazetesi çalışanlarının yanı sıra, gazeteci meslektaşları, CHP İstanbul İl başkan yardımcısı Canan Kaftancıoğlu, CHP Esenler ilce başkanı Halil Özden ve yönetim kurul üyeleri, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve EMEP üyeleri, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, sanatçı Ferhat Tunç, BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül de katıldı.
Anmada "İnadına hepimiz birer Metin'iz", "Özgür basın susturulamaz" sloganları atıldı.

"Hepiniz benim için Metin'siniz”
Oğlunun mezarı başında konuşan Fadime Göktepe, "Metin'in evine gelmişiz, hoşgelmişiz" dedi. Mehmet Ağar gibi katillerin hala cezalandırılmadığına işaret eden Fadime Göktepe, anmaya katılanlara "Hepiniz benim için Metin'siniz, hepinizi çok seviyorum" diye seslendi. "Adalet de yok, devlet de" diyen Fadime anne, ekledi: "İçerideki çocuklar, öldürülen çocuklar hepsi bizim çocuklarımız. Hepsi benim için birer Metin."

Ardından söz alan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Metin Göktepe gazeteciliğinin, "gerçeği açığa çıkarmakta ısrar ve gazeteci dayanışması" olduğunu dile getirdi. Polat, bu gazeteciliğin Gezi'de de görüldüğünü belirterek, yaralanan gazetecileri selamladı.

Metin'in haberciliğin bedelini canıyla ödedi
Metin Göktepe'nin arkadaşlarından gazeteci Murat İnceoğlu, Metin'in haberciliğin bedelini canıyla ödediğini belirterek, bazı gazetecilerin ise özgürlükleriyle ödediğini dile getirdi. Metin'den önce öldürülen gazetecilere sahip çıkılması durumunda Metin'in hayatta olabileceğine işaret eden İnceoğlu, "Sevdiklerimizi korumak için bir arada olmaya devam edelim" dedi.

Adalet ararken hep duvarlara çarptık
Toplumsal Bellek Platformu adına konuşan Aysel Ocak, "Metin en karanlık dönemlerimizde gözümüz, kulağımız oldu" diye konuştu. Adalet ararken hep duvarlara çarptıklarını söyleyen Ocak, dün de Roboskîli ailelerin aynı duvara çarptığını belirtti. Metin için emri verenlerin cezasızlık kalkanı ile korunduğunu belirten Ocak, "Biz adalet istiyoruz. O tuğla çekilsin, kim altında kalacaksa kalsın. Gerçekler açığa çıksın" dedi.
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli