MERKEZ CAMİNDE CUMA NAMAZINDA KURAL TANIMADILAR

MERKEZ CAMİNDE CUMA NAMAZINDA KURAL TANIMADILAR

İçişleri Bakanlığının illere gönderdiği "Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi" hakkında genelgede, cami ve mescitlerde cemaatle birlikte yalnızca öğle, ikindi ve cuma namazlarının kılınacağı belirtilmiş

Bugün Esenler merkez Caminde Camiye sığmayan cemaat sokağa taştı. Kimisi parkta, kimisi yaya kaldırımında eline aldığı seccadesini yere sererek ibadetini yaptı. Esenler Merkez Camiinde bugün kılınan Cuma namazında sosyal mesafe veya hijyen kurallarına dikkat etmeden, yarınlarda neler olabileceğini düşünmeden namazını kılan insanlar, kutsal görevlerden biri olan Cuma namazlarını kılarak, kutsal bir görevi yerine getirmiş oldular. "Allah akıl fikir versin"

29 Mayıs Tarihinde İçişleri Bakanlığının "Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi" hakkında genelgesinden sonra, cemaatle cuma namazlarının kılınmasına başlanmıştı.
Genelge kapsamında, vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uygun olarak 2 metre aralıklarla cemaatin saf düzeni alması şartıyla Cuma namazlarını kılacaklar” denilmekteydi. Maalesef Cami ve mescitlerde cemaatle birlikte kılınan namazlarda sosyal mesafe kurallarına ve hijyene uyulmadığı kameralarımıza yansıdı.

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı