MECLİS GEÇ BAŞLADI VE TATİLİ HAKETTİ...

MECLİS GEÇ BAŞLADI VE TATİLİ HAKETTİ...

Esenler Belediyesi’nin Temmuz ayı Meclis Toplantıları, ilk oturumu, 1 Temmuz 2013 Pazartesi günü her zaman olduğu gibi gecikmeli başladı. Bu seferki gecikme 1 saat sürdü ve can sıktı.

MECLİS GEÇ BAŞLADI VE TATİLİ HAKETTİ...

Esenler Belediyesi’nin Temmuz ayı Meclis Toplantıları, ilk oturumu, 1 Temmuz 2013 Pazartesi günü her zaman olduğu gibi gecikmeli başladı. Bu seferki gecikme 1 saat sürdü ve can sıktı.

Gündemde yer alan teklifler ve raporlar jet hızıyla görüşülüp oylandı.

Saadet Partisi başkanlık makamının yanıtlaması için yazılı önergeler verdi. Önergeler okunduktan sonra söz alan belediye başkan yardımcısı Çetinkaya, hizmete başlayan otobüs duraklarını kast ederek;

Belediye Başkanı Heryerde Otobüs Durakları Açtığını Söylüyor

“ Esenler Belediyesini ilgilendiren konularda önerge verilmeli. Beş yıla denk süre belediye meclis üyeliği yapan arkadaşların bunu bilmesi gerekir.”

Bunun üzerine söz alan SP meclis üyesi Fevzi Başoğlu;


“ Biz nasıl önerge verileceğini biliyoruz. Durakların İETT’yi ilgilendiren bir konu olduğunu da biliyoruz. Ancak belediye başkanı heryerde otobüs durakları açtığını söylüyor. Esenler belediyesi de alanlara pankartlar asarak duyuruda bulunuyor. O halde bize cevabı verecek olan da belediye başkanıdır.” Dedi.

İşte o önerge;

ESENLER BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA

Aşağıda bahsedilen konular hakkında tarafımıza yazılı olarak bilgi verilmesini önemle arz ederiz. 01 / 07 / 2013
Fevzi BAŞOĞLU Sebahattin YİĞİT Tuğrul YALÇINKAYA
Saadet Partisi Saadet Partisi Saadet Partisi
Meclis Üyesi Meclis Üyesi Meclis Üyesi
1-2009 Mart ayından 2013 Temmuz ayına kadar kaç tane İETT otobüs hattı açıldı duyurusu yapılmıştır şuan da kaç hat işlevsel haldedir. Deprem Parkından kalkacağı söylene otobüs seferlerinin akıbeti ne olmuştur.
2- Ramazan etkinliklerinin Dörtyol meydanında yapılması esnafımızı ve halkımızı rahatsız etmektedir. Camiye yakın olması ve teravih vakti zamanında oralardan ses gelmesi Ramazan ayı ruhunu da ters gelmektedir. Tekstilkent alanında bu etkinliklere uygun yerler mevcuttur. Hem Tekstilkentin canlanması hem de esnafın ve vatandaşın dileklerinin yerine getirilmesi adına etkinlikleri o bölgede yapma düşünceniz var mıdır?
3- Havaalanı-Tuna ve Çiftehavuzlar Mahallerimizdeki kentsel dönüşüm projeleri ne aşmadadır. Havaalanı Mahallesinde Haziran ayı içinde temel atılacağı söylenmiştir. Ama bir gelişme olmamıştır. Temel ne zaman atılacaktır. Adı geçen mahallerimizdeki programlar nelerdir, emsal nedir? Kaç daire yerine kaç daire yapılacaktır?



Çok Yorulan Meclis Ağustos Ayında Tatil Yapacak.

Belediye meclisinin gündeme onuncu madde olarak eklenen “meclisin ağustos ayı tatili” en önemli teklifi idi. Teklif üzerinede görüş bildiren meclis üyesi çıkmadı. Oy birliği ile çok yorulan meclis ağustos ayında tatil yapacak.




 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli