MADIMAK SANIĞINA MÜEBBET

MADIMAK SANIĞINA MÜEBBET

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaya ilişkin davada yargılanan sanık, "Anayasal düzeni cebren değiştirmeye kalkışmak" suçlamasından “m&u

 

 

 

 

 

 

MADIMAK SANIĞINA MÜEBBET…

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaya ilişkin davada yargılanan sanık, "Anayasal düzeni cebren değiştirmeye kalkışmak" suçlamasından “müebbet hapis” cezasına çarptırıldı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi,  2 Temmuz 1993'te Sivas'ta Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaya ilişkin davada tutuklu yargılanırken tahliye olmuştu. Sonrasında 13 yıl boyunca firarda olan ve bu sebeple dosyası ayrılan Bülent Düvenci'yi, lehine olan TCK’nın "Anayasal düzeni cebren değiştirmeye kalkışmak" suçuna ilişkin 146/1. ve takdiri indirime ilişkin 59/1. Maddeleri uyarınca "Müebbet hapis cezasına" çarptırdı.

Yargıtay’ın, evrak eksiği nedeniyle verdiği bozma kararının ardından tekrar görülmeye başlanan davanın duruşmasına tutuklu sanık Bülent Düvenci ve avukatı Hüseyin Sever katıldı. Düvenci, duruşmada suçsuz olduğunu savundu. Avukat Sever de müvekkilinin suçsuz olduğunu ifade ederek, beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, son savunma ve sözleri dinledikten sonra kararını açıkladı; Düvenci, lehine olan 765 Sayılı TCK'nın "anayasal düzeni cebren değiştirmeye kalkışmak" suçuna ilişkin 146/1. Maddesi uyarınca "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasına çarptırıldı.

Bu ceza, hakkında, aynı kanunun takdiri indirime ilişkin 59/1. Maddesinin uygulanmasıyla "müebbet hapis cezasına" çevrildi.

Mahkeme, Düvenci'nin tutukluluk halinin devamına da karar verdi.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı