Liyakatsiz Sosyalistler & CHP'liler

Liyakatsiz Sosyalistler & CHP

Başlarım sizin liyakatinize, başlarım sizin yandaş kayırmalarınıza. Bu durum ve bu anlayış inanınki Martın sonunda kasırga olacak, her şeyin güzel değil yerle bir olmasına bu adaletsizlikler neden olacak

Liyakatsiz Sosyalistler & CHP’liler
  • Yıllarını CHP’ye vermiş, meclis üyeliği yapmış, il ve ilçe yönetimlerinde bulunmuş, maddi manevi desteğini vermiş, parti baraj altına düştüğünde ilçe binasını terk etmemiş o partililer elbette hatırlanmak ister. Ya solun hamuru ile yoğrulan, düzenin nimetlerini bir kenara bırakarak hayatını halkın mutluluğuna atamış, yeri geldiğinde zindanlara atılmış, açlık ve yoksullukla boğuşmuş, siyasi kararlarla idama mahkum edilmiş devrimci yurtseverlere birileri liyakatsiz diyor, o birilerine “Nankörsünüz, hainsiniz” demek doğru olanı değil mi?
Sayın İmamoğlu, doğru olanı evet, LİYAKAT… Nasıl bir liyakatmiş yahu bu kadar badireler atlatan, bu kadar bedelleri hiçbir karşılık beklemeden halkı adına ödeyen, kendi geleceğini düşünmeden ülkenin yarınları için bedeller ödeyenler yani kendini halkına atayanlar içinde bir tane liyakatli adam size göre yokmuş, bir tane kadrolarınızda solcu ve sol bileşenlerden olanlara yer yokmuş. Başlarım sizin liyakatinize, başlarım sizin yandaş kayırmalarınıza. Bu durum ve bu anlayış inanınki Martın sonunda kasırga olacak, her şeyin güzel değil yerle bir olmasına bu adaletsizlikler neden olacak. Hiçbir zaman sol olmayan CHP solu keklemiş oldu.  HDP bayrağını bir kenara bırakarak, demokrasi adına, faşizmi durdurmak, kazanacaksa demokrasi kazansın Kürtler ve sol bileşenler CHP Bayrağını tüm baskılara rağmen ürkmeden sallayanlara kazık attığınızı zannetmeyin. Zannetmeyin sizleri yazan, yaptığı haberlerle gündem oluşturan basını, yazarları aydınları bir çuvala koyduğunuzu.
  • Solu yok sayan ama Sosyal Demokratım diyen ve tüzüğüne büyük puntolarla “Emek en yüce değerdir” yazan devleti patron kendisini bu patronun savunucusu kabullenen CHP sol gözüküp sağa yelken açtığıni  Zannetmeyin anlamadık. CHP ve İmamoğlu sol bileşenlerin oyları ile  birazda sağın verdiği oyları da inkar etmemek kaydıyla İBB’yi kazandı.  
Kazananların tarafının büyük çoğunluğunun bugünlerde moralsiz, kaybedenlerin tamamının ilk günden beri üzgün olduğu kadar yenilgiyi kabullenemediği gibi saldırganlığının devam ettiği kritik bir viraja girildi. Bir tarafta uzun senelerden beri kazanamayan ve kazanamadıkları için iktidar nimetlerinden yararlanamayanlar diğer tarafta ise uzun senelerden beri kazanılmışlığı arpalık olarak görenler ellerinden rantiyelerinin gitmesinin üzüntüsüyle her türlü entrikalara başvuruyor. Uzun senelerden beri AKP iktidarının ve sağın ülkeyi uçuruma sürüklemesine engel olamayan CHP İstanbul’u kazanarak yereldeki başarısını genele taşıyabilecek mi?
  • Yerelden genele kazanmanın yolu kendi oyunu arttırmak olduğunu tüm dünyada delisi de - velisi de biliyor. Ancak parti içinde söz sahibi egemenler az olsun benim olsun diyor. CHP yönetimlerinde hakimiyet kuran delege simsarları, liyakatsiz kişiler,  baronlar, şişeciler, köşeciler yine boş durmuyor, maalesef İmamoğlu onlara işçi alımı için yetki verdiğini görüyoruz. Bu çıkarcı şebeke var oldukça CHP asla bu düzenin ve sağın alternatifi olamaz.  CHP’yi sol solu iktidar yapacak nitelikli kadrolara yer verilmediği CHP gibi partilere sosyal demokrat kelimesi hiç yakışmıyor.
Ekrem İmamoğlu’nun bu girdap içinden çıkması da zor işi de zor. Bana sorarsanız İmamoğlu örgütü tanımıyor, kim liyakatli, kim Çakal, kim halkın çıkarlarına hizmet eder bilmiyor. “atama yaparken siyasi unsurlara takılmadık, liyakate baktık” diyerek açıkladığı İBB üst yönetimi CHP’nin eski emek verenlerini, halk gibi yaşayanlarını bayağı kırdı. CHP’nin eski kaşarlarını, emek hırsızlarını ise üzdü. Yani İmamoğlu’nun atama kadrosu sıkıntı yarattı, aslında atamalar sıkıntılı, beklentisi olanların ise büyük çoğunluğu atanmış bazı kişiler gibi menfaatperest  “CHP içinde liyakat sıkıntısı var”
  • Krizleri ve İttifakları yönetemeyen, AKP’nin ve sağcı faşistlerin bu kadar yanlışını kendi lehine çeviremeyen CHP böyle devam ederse kendisine umut bağlayanları bırakın kendisinden kurtuluş bekleyen ülkeye ve ülke insanına çok yazık etmiş olacak. Biraz sert oldu galiba…


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı