Lale Devri' Başladı

Lale Devri

Başakşehir Belediyesi’nin “Başakşehir Genelinde Kullanılmak Üzere bitki ve Muhtelif Peyzaj Malzemeleri Alımı” ihalesi sonuçlandı. İhaleyi Savaş Bayraktar’ın sahibi olduğu Durusu Fidancılık Peyzaj İnşaat


Başakşehir Belediyesi’nin “Başakşehir Genelinde Kullanılmak Üzere bitki ve Muhtelif Peyzaj Malzemeleri Alımı” ihalesi sonuçlandı. İhaleyi Savaş Bayraktar’ın sahibi olduğu Durusu Fidancılık Peyzaj İnşaat VE Dış Tic. Ltd. Şti. 16 Milyon 547 Bin 855 TL’ye aldı.



Geçtiğimiz Mart ayı Meclis Toplantısı’nda AKP’lilerin evet oyuyla 129 Milyon TL borçlanma yetkisi alan Başakşehir Belediyesi’nin yaklaşık borcu 354,4 Milyon TL’ye yükseldi. Borç batağındaki belediyenin böyle bir ihale yapmasına tepki gösteren CHP Belediye Meclis Üyesi Beyzade Kayabaşı, “Şatafattan ve yandaştan ödün vermeyen Başakşehir Belediye Başkanlığı borç batağında “Lale Devri’ni” yaşamaktadır dedi.    

Kayabaşı: Adrese teslim ihale

Gazetemiz 7/24esenlerhaber’e özel açıklamalarda bulunan CHP Başakşehir Belediye Meclis Üyesi Beyzade Kayabaşı ihalelerin yandaşa adrese teslim yapıldığını belirterek şöyle konuştu;

“Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 2020 yılı için 55,5 Milyon bütçe planlanmış ama 86,8 Milyon TL harcanmış. Yani 31,3 Milyon fazla harcanarak %56,3 bütçede sapma gerçekleşmiştir. Yıl 2020 dünya ve ülkemiz salgın hastalıkla boğuşurken, ekonomik kriz vatandaşı işsizliğe, yoksulluğa ve açlığa mahkum etmişken bizim belediyemiz ise bu sapmayı Vakıf Üniversiteleri’nin bahçelerini düzenlemekte, milyonlarca TL lale soğanına para harcayarak “Lale Devri’ni” gerçekleştirmiştir.    

Başakşehir Belediye Başkanlığı’nın Başakşehir'de kalıcı bir eser bırakmadığı gibi park ve bahçeler ile ilgili talandan başka maalesef kalıcı bir eser bırakmayacaktır. Tamamen yapay çimler, mevsimlik çiçekler, budamalar ve sulamalar gibi kalıcı olmayan gerçeklikten uzak işlerle milyonlarca parayı bütçeden harcayarak Park ve Bahçeler Müdürlüğünü adeta para savurma müdürlüğü olarak görmektedir. Milyonlarca borcu olan Belediye Başkanlığı iflasın eşiğine gelmişken halen park bahçeler gibi belki de hizmet önceliği acil olmayan müdürlüğe milyonlar harcaması hele ki, pandemi döneminde olması har vurup harman savurmanın ispatıdır.

Vatandaşın geleceği olan yeşil alanları kamulaştırılarak yandaş müteahhitlere peşkeş çeken Belediye Başkanlığı her sene aynı firmalara ve yandaşlara ihale ederek işleri, adrese teslim yapmaktadır. Park bahçelerde ki bu hizmetin esasında vatandaşa yönelik bir hizmet olmadığını tamamen Başakşehir'deki yandaş müteahhitlerin yaptığı ve kar paylaşımı yaptığı alanların, İbn-i Haldun Üniversitesi gibi vakıfların yeşil alanlarına yönelik çalışmalar olduğunu CHP Meclis Grubu olarak rahatlıkla söyleyebiliriz. Şatafattan vazgeçmeyen başkanlığın sonu iflastır.”

Fahiş fiyat iddiası

Savaş Bayraktar ismi CHP Başakşehir ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Serdar Bayraktar’ın 2011 yılı bütçesi muhalefet şerhinde de karşımıza çıkıyor. Belgede, aşağıdaki paragrafta geçtiği gibi Başakşehir Belediyesi’nin Savaş Bayraktar’dan fahiş fiyatla fide aldığı belirtiliyor.

“Başakşehir Belediyesi Park Ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, 17.03.2011 tarihinde, Başakşehir Genelinde Kullanılmak Üzere Bitkisel Materyal Alımı (KİK İhale Kayıt No: 2011/26790) ihalesi yapılmıştır. İhale SAVAŞ BAYRAKTAR isimli bir isteklide kalmıştır. İhalede detaylar incelendiğinde özellikle hazır rulo çim (örnek KİK İhale Kayıt No: 2011/76824) ve çiçeklerin (örnek KİK İhale Kayıt No: 2011/55779) fiyatlarının benzer ihalelerde İstanbul’daki diğer belediyelerdeki çiçek alım fiyatlarından yüksek olduğu görülmektedir.   İstanbul’daki başka belediyelerce 19 kuruşa alınan bir çiçek fidesi bu ihale kapsamında 30 kuruşa alındığı ve fide alımının bu ihalenin önemli bir kısmını oluşturduğu görülmektedir. Bu durumun idareyi zarara uğratacağı açıktır.”
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı