Kutu Kutu Ödüle, Kuzu Kuzu Sessizlik

Kutu Kutu Ödüle,  Kuzu Kuzu Sessizlik

Türkiye’de herkes En'lerini seçti, Esenler de bu işte geri kalacak değil ya! Esenler de EN ‘ini boyunu, endamını seçti. Diğer ilçeler nasıl seçtiyse Esenler de öyle seçti.

Kutu Kutu Ödüle,  Kuzu Kuzu Sessizlik
 

Türkiye’de herkes En'lerini seçti, Esenler de bu işte geri kalacak değil ya! Esenler de EN ‘ini boyunu, endamını seçti. Diğer ilçeler nasıl seçtiyse Esenler de öyle seçti.

EKM’de seçilenlere ödülleri verilirken orada yoktum, gelişmeleri medyadan takip ederek görüşlerimi okuyucularımla paylaşmak istedim. Esenlerde AKP iktidarda; kendi yandaşları kim varsa EN seçildi hem de rakipsiz. EN seçimi yapıldığı salonda, muhalefette vardı.

Enlerin seçimi Belediye Meclis Toplantısı'na kadar taşındı, öyle ki; SP ’li üyelerin verdikleri soru önergesinde bazı isimlerden söz edildi, bırakın Esenler halkını biz gazeteciler bile sözü edilen isimleri tanımıyoruz.

Ha… Unutmadan söyleyeyim En'ler seçimine destek sunan CHP’liler; Meclis Başkanı tarafından tebrik edilerek sundukları katkıdan dolay teşekkürü aldılar. Bende içimden bu arkadaşlarım keşke CHP İlçesi'nin çalışmalarına ayni katkıyı vererek kocaman bir alkışı ve teşekkürü İlçe Başkanı Özden'den de alsaydılar diye düşündüm.
   
Esenler seçmeye alışmış bir kere, seçilmeyi beceremiyor, seçtiklerinin de bir işe yaramadığını seçenlerin hepsi çok iyi biliyor, ama yine de seçiyorlar. Kimi neden seçtiklerini, seçilenlerin ne işe yaratıklarını ben anlamış değilim herhalde sizde anlamış değilsiniz.

Bu enleri Esenler'de yaşayanlar seçer ve doğru bir seçim yaptıklarını zannederler. 500 bin nüfuslu ilçemiz kendini yönetecekleri dışardan seçmesi ise bana göre biraz garipsenecek olay, sizce de öyle değil mi? Sanki bu ilçenin halkı seçmek için yaratılmış, seçilmek ise başkalarının hakkı.

Bakınız bu ilçenin seçmenleri iyi secim yaptığını, seçilenlerinde çok oy aldığını övünerek söylerler.  Esenlere Hizmetleri ise; Meydanı var WC'si yok, Tüneli var trafiği engelliyor. Kültür merkezi var olmuş ticaret hane, ailece gidilecek bir yerimiz yok;sineması, tiyatrosu yok. Bu yokluklar içinde öğretmeni, öğrencisi, futbolcusu, Esnafı biraz imkân bulursa kaçar gider elimizden.

Esenler'in okulları var öğrencileri var, bu okullarda okuyanlar şanssızdırlar şanslı olanlar ise ekonomisi iyi olan aile çocukları olanlardır onlar başka ilçelerdeki okullarda eğitim alır, Esenler'i haklı olarak beğenmezler. Yalnız bunlar mı beğenmez, doktoru, avukatı, mühendisi beğenmez Esenler'i. Beğenmez bu ilçenin taşını, toprağını, aşını, doğacak güneşini...

Böyle bir ilçede verilen oylarla kaderi tayin edilir doğmuşların ve doğacakların dünyası. Haksızlığa boyun eğen, bir tas çorbaya canı çıkıncaya kadar çalışma zorunda bırakılan, sömürülmeye başkaldıramayan sessizliğin EN merkezi olmuşuz bir kere Esenler…    

 
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı