Kurtulmuş Esenler'de

Kurtulmuş Esenler

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ilçe başkanı Burhan Kocaman ve bgazetecilerle yerelde ve geneldeki gelişmeler konusunda önemli açiklamalarda buluntu.

 

 

 

 

 

 

 

Esenler’de bir dizi ziyaretlerde bulunan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ziyaretinden önce ilçe başkanı Burhan Kocaman ile ilçe binasında gazetecilerle bir görüşme yaptı.

Burhan Kocaman’ı çok seviyorum

Kurtulmuş, “Görüyorum ki Esenler inşaat halinde, çalışmalar devam ediyor. Umut ederim ki çalışmalar bittiğinde Esenler çok güzel olacak. Belediye hizmetleri aslında önce cepheleri değil de şehrin unutulmuş arka sokaklarını görmek ve oralara hizmet götürmektir. Belediye Meclis Üyemiz aynı zamanda ilçe başkanımız Burhan Kocaman’ı çok seviyorum. Zaman zaman da basından takip ediyorum, Esenler halkının faydasına birçok iş yaptığına inanıyorum. Belediye Meclisi’nde zaman zaman yalnız da kalsa Esenler halkı adına olumlu işler yapmaktadır. Kendisi şov olsun, laf olsun, siyaset olsun diye bu lafları yapmıyor.

Herkes fikrini özgürce söylemeli

Yerelde ve genelde yöneticiler, gazeteciler işleri gereği mahkemeye veriliyorlar. Bu demek değildir ki mahkemeye verilen herkes suçludur. Fikir suçlarını suç olmaktan çıkarmalıyız. Herkes fikrini açık bir şekilde söylemelidir. Aslında vatandaşın da dokunulmazlığı olmalıdır. Herkes fikrini özgürce söylemeli, yalnız teröre ve eyleme bulaşmamak şartı ile. ,

Kul hakkı bizim için çok önemli

Kul hakkı bizim için çok önemlidir. Şayet birileri kul hakkı yiyorsa, en büyük toplumsal suçları işlemiş oluyorlar. Bunun içindir ki, kamunun kaynaklarını kullanırken yöneticiler dikkat etmelidir. Kentsel dönüşüm çok önemli ve halk yararına bir projedir. Yalnız kentsel dönüşüm adil bir şekilde yapılmalı, vatandaşlarımız mağdur edilmemelidir. Kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüm yapılmamalıdır. İstanbul büyük bir kent, bu büyük kentte dönüşüm yapılırken rant üretilmemelidir. Herkesin bu yeni şehirleşme nimetlerinden eşit bir şekilde yararlanması lazım. Adil, doğru ve hakkaniyete uygun bir dönüşüme kim itiraz edebilir.

Sağlık da, eğitim de, sosyal güvenlik hepimiz için çok önemlidir. Bunları piyasalaştırmamak lazım. Görüyorum ki, özel hastaneler ciddi miktarlarda kar elde ediyorlar. Sağlık ticarileştiği için bu karları yapabiliyorlar. Bizim hedefimiz devletin bu alanlardan çekilmemesi, vatandaşlara ayrım yapmadan hizmet yapmalarıdır. Yani, sosyal devlet ilkesinden vazgeçmemeliyiz.

 

Tepkimizi dile getirmeliyiz

Diaspora dünyanın sonu değil. Bizim Fransa’ya çok şeyler söylememiz lazım, bir şeyler yapmalıyız. Tepkilerimizi dile getirmeliyiz. Bazı ülkelerin bizim kulağımızı çekmelerine müsaade etmemeliyiz. Birçok ülke Ermeni Soykırımını yıllar öncesinden kabul etmiştir. Biz de boş durmamalıyız. Fransa’nın kamu ihalelerine girmesine izin vermeyelim ve büyükelçimizi geri çekelim. Fransa’nın yaptığı soykırımları, uyguladığı şiddetleri tüm dünyaya duyurmalıyız.” dedi.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli