Kürecikli köylüler nöbette!

Kürecikli köylüler nöbette!

Kürecik köylüleri, Füze Kalkanı Radar Üssü projesine karşı direnişe geçti.

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Kürecik köylüleri, Füze Kalkanı Radar Üssü projesine karşı direnişe geçti. Malatya 19 Kasım’da füze kalkanına karşı mitinge hazırlanıyor 

Kürecik Karahan Geçidi'nde açılan direniş çadırında, Kürecikli köylüler, çadıra "Füze kalkanına hayır”, “Kürecik'te füze kalkanı istemiyoruz”, “Unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankartlar astılar. Devrimci önderlerin fotoğraflarının da yer aldığı çadır, Kürecik Halk Komitesi'nin daha önceki toplantılarında almış oldukları karar doğrultusunda hayata geçirildi. 

150 kişinin katıldığı eylemde konuşan Ercan Yılmaz, AKP hükümetinin ABD'nin çıkarları için, insanı ve doğayı yok saydığını ifade etti. 

NATO’nun, emperyalizmin savaş aygıtı olduğunu belirten Yılmaz, Kürecik halkının bu suça oratk olmayacağını ve direneceğini söyledi. 

Yılmaz’ın ardından Malatya Füze Kalkanı Karşıtı Platform adına söz alan Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur da 19 Kasım’da Malatya’da düzenlenecek olan füze kalkanı karşıtı mitinge katılım çağrısı yaptı. 

AKP hükümeti, imzalanan antlaşmalar çerçevesinde Füze Kalkanı Radar Üssü'nün inşaat çalışmaları için hazırlık yapmayı sürdürüyor. 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli