Kuran' okuyacağız diyerek dolandırdılar

Kuran

Esenler’de Karadeniz fıkralarını aratmayacak bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Ş.T. isimli bayana “Kuran okuyarak evinin bereketini arttıracağız” diyen türbanlı iki şahıs yaklaşık 10 bin TL’yi alarak kayıpl

“Kuran” okuyacağız diyerek dolandırdılar

Esenler’de Karadeniz fıkralarını aratmayacak bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Ş.T. isimli bayana “Kuran okuyarak evinin bereketini arttıracağız” diyen türbanlı iki şahıs yaklaşık 10 bin TL’yi alarak kayıplara karıştılar.

Yetkililerin dolandırıcılık olaylarına karşı yaptıkları uyarılar fayda etmiyor. Esenler’de ortalama her hafta bir dolandırıcılık olayı yaşanıyor. Son olarak iki türbanlı bayan, Ş.T. isimli bir vatandaşı “Kuran okuyarak evinin bereketini arttıracağız” diyerek dolandırdılar.

Yaşanan dolandırıcılık olayı ile ilgili yetkililer yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler;

06.08.2015 günü polis merkezimize gelen Ş.T. isimli vatandaşın vermiş olduğu ifadesinde; 06.08.2015 günü saat 14.00 sıralarında ikamet adresimde oturuyordum. O sırada 2 türbanlı ve kapalı giyimli kadın geldi, bana hitaben kuran okuyacağız, evindeki parayı bereketlendireceğiz, evindeki belaları defedeceğiz dediler ve evde bulunan para ve altınları getirmemi söylediler.

Bende bunun üzerine kendilerine önce 500 TL para getirdim, bu 2 bayan şahıs evimin salonuna oturarak verdiğim parayı evimdeki bir yastığın içine koyuyor gibi yaptılar, benden daha fazla para istediler ve bende toplam 1500 TL para ile 10 tane tam altın ve 500 Euro parayı getirip bu kadınlara verdim, bu 2 bayan verdiğim para ve altınları yastığın içine koyarak kuran okudular, kuran okudukları sırada beni sürekli mutfağa gönderip pirinç, çay şekeri ve ip istediler, bu bayanlar kuran okumayı bitirdikten sonra ellerinde bulunan yastığı da bırakıp gri renkli bir Ford marka Focus model araç ile ikamet adresimin önünden ayrıldılar, ben bu aracın plakasını alamadım.

Bu bayan şahıslar gittikten sonra bıraktıkları yastığımı kontrol ettiğimde içerisinin boş olduğunu fark ettim, olayı gören duyan olmamıştır, ikamet adresimde yada yakınlarında herhangi bir kamera sistemi bulunmamaktadır. Ben bu 2 bayan şahsı görsem tanırım, bayanlardan biri 1.75- 1.85 boylarında esmer tenli ,90-100 kilolarındaydı, diğeri ise 1.55-1.65 boylarında beyaz tenli 50-60 kilolarında bir bayandı, konu ile ilgili olarak bu 2 bayan şahsın tespiti ve yakalanması durumunda davacı ve şikayetçiyim, uzlaşmak istemem demiş gerekli tahkikata başlanmıştır.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı