Kumtepe Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kumtepe Son Yolculuğuna Uğurlandı

Uzun yıllar Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan ve bir dönem de İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan Hidayet Kumtepe, yakalandığı amansız hastalığa yenik düş

Kumtepe Son Yolculuğuna Uğurlandı

Uzun yıllar Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan ve bir dönem de İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan Hidayet Kumtepe, yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti.

Esenler’de eğitim camiasına en fazla hizmet eden öğretmenlerden biri olarak bilinen Hidayet Kumtepe yaşamını yitirdi. 69 yaşında yitirdiğimiz Kumtepe’nin cenazesi bugün Eskişehir Batıkent Eyüp Sultan Camii’nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Fakülteyi bitirdikten sonra Erzurum Etibank tesislerinde çalışma hayatına atılan Hidayet Kumtepe, 25.11.1969 tarihinde Bilecik Ertuğrulgazi Lisesi’ne Edebiyat öğretmeni olarak atandı. 1971 yılında müdür yardımcılığı, 1977 yılında da müdür başyardımcılığı görevlerinde bulunan Hidayet Kumtepe, 1980 yılında ise aynı okulun müdürlüğüne yükseldi. Kumtepe, Ertuğrulgazi Lisesi’nde 5 yıl süren müdürlük görevinin ardından 1985 yılında Bilecik Endüstri Meslek Lisesi’ne Edebiyat öğretmeni olarak atandı.

Bu arada PTT’de çalışan Ayla Köse ile evlenen Hidayet Kumtepe’nin Alper ve Onur isimlerini verdikleri iki çocukları dünyaya gelmişti. Hidayet Kumtepe’nin 25 Kasım 1969 yılında Ertuğrulgazi Lisesi’ne Edebiyat öğretmeni olarak atanması ile Bilecik’te başlayan eğitim serüveninin 12 Ağustos 1991 yılında Mardin’e atanması ile noktalandığı sanılırken, aradan iki yıl geçmemişti ki, 1993 yılında bu kez Milli Eğitim Müdürü olarak geri döndü. Milli Eğitim Müdürlüğü görevi pek uzun sürmese de, Hidayet Kumtepe yaklaşık 25 yıl Bilecik’te eğitim camiasının içinde yer aldı ve pek çok öğrencinin yetişmesine katkı sağladı. Hidayet Kumtepe emekliye ayrıldıktan sonra Eskişehir’e yerleşmişti. Kısa bir süre önce rahatsızlanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Hidayet Kumtepe bugün öğle namazına müteakiben Eskişehir Batıkent’teki Eyüp Sultan Camisinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, öğretim üyeleri, Ertuğrulgazi Lisesi’nin eski mezunları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kumtepe’nin cenazesi Asri mezarlıkta defnedildi.

Hidayet Kumtepe’ye Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.





  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı