Kumarhane İşletmecisi Değil de Nesin?

Kumarhane İşletmecisi Değil de Nesin?

Her ay düzenli olarak yapılan Huzur Toplantılarının Şubat ayı toplantısı, tütün ve tütün ürünlerinin kullanımıyla ilgiliydi. Esenler Kaymakamlığı ve ilçe emniyet müdürlüğünün

Kumarhane İşletmecisi Değil de Nesin?
 
Her ay düzenli olarak yapılan Huzur Toplantılarının Şubat ayı toplantısı, tütün ve tütün ürünlerinin kullanımıyla ilgiliydi. Esenler Kaymakamlığı ve ilçe emniyet müdürlüğünün, umuma açık işletme sahipleri, tütün ve tütün ürünlerinin kullanımıyla ilgili 2018 yılında yapılacak denetimler ile uygulanacak cezalar konusunda uyarılarda bulunarak, işletmecilerin hassasiyet göstermelerini istediler.
 
Toplantıya; işletme sahiplerinin yanı sıra bazı siyasi partilerin temsilcileri ve muhtarlarda katılım sağladılar. Toplantıya katılan davetliler söz alarak sorunlarını dile getirmeye çalıştılar. Ana muhalefet partisi ilçe saymanı ise sürçülisan yaparak “Esenler’de en iyi kafe benim kafemdir. Sayın Kaymakamım ve siz Emniyet Müdürüm, sizleri davet etmeme rağmen bir gün gelmediniz. Benim mekanımda sigara içilmiyor, parasına oyun oynanmıyor” diyerek herkesi kandırdığı gibi müşteri devşirme peşinde olduğunu toplantıya katılanlar anlatılar.
 
CHP İlçe saymanının bu konuşmasına bir anlam veremediğini söyleyen Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, “biz burada bir sorunu konuşuyoruz, siz ise müşteri arama peşindesiniz” dedi. Vatandaşlar ise “bu nasıl bir görüş, bu nasıl bir siyasi parti temsilcisi, esnafın, işletmecilerin sorunları bunların umurlarında değil. Bunlar kendi geleceklerini düşünüyorlar. Hâlbuki bizlerin dağ gibi sorunları var. Bu sorunlarımızı anlatacak birilerine ihtiyacımız var” diyerek sitem ettiler...
 
Bizde gazetecilik görevi olarak bahsi geçen bu mekâna defalarca gittik. İşletme sahibi, ilçe saymanının dediği gibi olmadığını gördük. Neler mi oluyor? Kapısında gözcü (erkete) etrafı gözetliyor, içeride sigara da içiliyor, parasına oyunda oynanıyor. Dördüncü diye tabir edilen kişi ise para kaybına tahammülü olmayan ilçe saymanının olduğunu görürsünüz.  Bu ilçe saymanına biz kumarhane işletmecisi diyorsak doğru demiş olmuyor muyuz?
 

 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli