Küçükçekmece'de Sit alanına İnşaat İzni

Küçükçekmece

Küçükçekmece Gölü'nün kenarına yapılan kule önce kırmızı renkle dikkat çekti. Şimdi ise deniz mavisi lüks bir AVM şeklini alarak görenleri şaşırttı.

K. Çekmece’de Sit alanına İnşaat İzni
 
 
Küçükçekmece Gölü'nün kenarına yapılan kule önce kıırmızı renkle dikkat çekti. Şimdi ise deniz mavisi lüks bir AVM şeklini alarak görenleri şaşırttı.  Profil yapıyı merak eden vatandaşlar yaklaşık 10 katlı yapının inşaat olup olmadığını tartışırken, gözlerinden kaçırdıkları SİT alanı ve su toplama havzasının birilerine göz göre göre peşkeş çekilmesiydi. 
 
AKP iktidarı eli ile nerede bir boş alan nerede imara kapalı bir yer varsa tüccar mantığı ile imara açılarak her gün doğa katliamına, tarihi ve kültürel değerlerin yok olmasına şahit oluyoruz. Bunlardan bir örnek de Küçükçekmece Gölü sahil boyunca su havzası ve sit alanı olan yerin birilerinin Rantı uğruna beton yığınına dönüşecek proje ile karşı karsıya olmamızdır.  
 
Küçükçekmece Gölü'nün kenarına yapılacak olan sitelerin inşaatında iş makineleri çalışmaya başladı bile. Kimseden ses çıkmaması ve bu konuda bir şeyler yapılmaması Çekmece'de yaşayan halkın tepkilerine neden oldu.
 

Burası yalnız İstanbul’u değil dünyayı ilgilendiriyor
 
Vatandaşlar, “Belediye yetkilileri bize burada ki yapının bir inşaat firmasına ait demo yapı olduğu ve yapılacak binaların tanıtımı için kurulduğunu söylüyorlar. Bu bize inandırıcı gelmiyor. Kulenin bir süre sonra söküleceğini belirten yetkililer göl kenarındaki imara kapalı arsaların imara açılarak izni alındığını ve yakında buraların projelendirilerek inşaatlarına başlanacağını da söylediler. Burası yalnız İstanbul’u, Türkiye’yi değil dünyayı yakından ilgilendiren bir yerdir, kültürel bir yaşam hazinesidir. Üçüncü derecede sit alanı ve su toplama havzası olan bu yere nasıl oluyor da inşaat izni veriliyor? Anlamakta zorluk çekiyoruz. Yıllarca imara açılamayan bu yerde büyük Rantlar dönüyor” dedi.
 
Bu işin arkasında büyük güçler var
Bir başka vatandaş ise, “Burada dönen dolaplar ve Rant büyük, iktidar yapıyor muhalefet, sivil toplum örgütleri ve mimarlar, mühendisler odasından ses çıkmıyor. 800’le 1200 konutun yapılacağı bu alanda direnen kiracılar oluyor. Mal sahipleri ve işi yapacak olanların memnun olmalarından doğal ne olabilir? Bakınız bu işin arkasında büyük güçler var. Eski emekli hakimlerden, AKP’li Belediye Meclis Üyelerinden birçok kişi bu işin içinde oldukları araştırıldığı zaman ortaya çıkacaktır. Çevre Bakanlığı burayı imara açarak birilerine verdi. Bizde bu konunun üzerine gitmek için önceki Belediye Başkanının yanına gittik, biz burada işletme sahibiyiz yerimiz yıkılacak dedik, kendisi bize yerinizi kimse yıkamaz. Sizle anlaşmaları şarttır dedi. Bizim yerimiz önemli değil, önemli olan buradaki çevre katliamıdır. Yeni seçilen Belediye Başkanı ise bu konuda hiç bir şey yapamayacağını, zira burayı imara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı açmıştır dedi. Kendi çıkardıkları yasayı ihlal ediyorlar. Su havzalarına en az 300m mesafede inşaat yapıla bilir hükmü varken, buradaki inşaatlar göle 70-80m mesafede yapılmaktadır” dedi.
 

Buranın planlamasını tamamen belediyemiz yapmaktadır
Küçükçekmece Belediyesi CHP Meclis Gurup Başkanı Enis Koçak, “Buradaki inşaatların yapımı bakanlık izni ile yapılmaktadır. Gölün etrafındaki kule ise inşaat firmasına ait demo yapıdır. Biz yetkililerle bu konuda görüştük, yapılacak binaların tanıtımı ve satışı burada yapılacak, inşaatlar bittikten sonra bu kule sökülecek, imar mevzuatına aykırı bir iş olursa biz gerekli müdahaleyi yaparız. Buradaki inşaatlar imara uygun yapılmaktadır. İnşaat alanı belediyemizin imar alanında kaldığı için burayı denetleme ve kontrol etme sorumluluğumuz vardır. Buranın planlamasını tamamen belediyemiz yapmaktadır. Kanun dışı yönetmelik dışı bir iş yapıldığında hukuki yönden ne gerekiyorsa yaparız” dedi.    

 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı