Küçükçalık Hayatımda böyle bir genel kurul görmedim'

Küçükçalık Hayatımda böyle bir genel kurul görmedim

Tekstilkent olaylı seçimli mali genel kurulunu kazanan Yaşar Küçükçalık “Hayatımda böyle bir genel kurul görmedim, bunlar 30 yıldır böyle genel kurullardan besleniyorlar. Halbuki genel kurullar ahl

Tekstilkent, genel kurulu gergin başladı, salona üyeler tek tek kimlik kontrolü yapılarak alındı. Divan oylaması ise çileye dönüşen genel kurulda büyük çekişmeler yaşandı. 3 saate yakın süren divan oylaması sırasında bazı gerginlikler yaşandı.  1475 oyun kullanıldığı divan seçiminde, 795 oy alan Yaşar Küçükçalık’ın sunduğu liste divan başkanlığına seçildi.

9 aylık yönetim ibra edilmedi
Tekstilkent’in bugüne kadar yaptığı genel kurullarda hiçbir yönetimin ibra olmadı. Yapılan bu genel kurulda da ayni gelenek devam etti ve Şükrü Kulağın 9 aylık yönetim kuruluda, genel kurul üyeleri tarafından ibra edilmedi. Şükrü Kulağın ve yönetiminin ibra edilmemesi üzerine divana sunulacak liste sayısı 3’e düştü. Genel kurul üyelerinin ibra etmediği Eski Başkan Şükrü Kulak ve ekibi, genel kurul oylamasına katılmayarak salondan ayrıldı.

Tekstilkent olağan genel kurulunda yarışan üç aday, genel kurul salonunda konuşmalarını yapmak üzere sırasıyla söz altılar. Genel kurulun kazanan ekibi ve yeni seçilen Tekstilkent kooperatif Başkanı Yaşar Küçükçalık’ın yaptığı konuşmasında “Hayatımda böyle bir genel kurul görmedim, bunlar 30 yıldır böyle genel kurullardan besleniyorlar. Halbuki genel kurullar ahlaklı olur ve 3 saatte yapılır” dedi.



“Hayatımda böyle bir genel kurul görmedim”
Yaşar Küçükçalık “56 yaşındayım, Hayatımda böyle bir genel kurul görmedim, bunlar 30 yıldır böyle genel kurullardan besleniyorlar. Halbuki genel kurullar ahlaklı olur ve 3 saatte yapılır. Bundan sonra bizlerin yapacağı genel kurullar 3 saatten fazla sürmeyecek. Benim aday olma sebebim, memleket ekonomisine, tekstile, buranın yatırımcılarına hizmet ederek bir şeyler kazandırmaktır. Bakınız, şehrin orta yerinde 500 dönüm yer yalnızca iki kule ve % 40 doluluk oranı günahtır, yazıktır. Bu yerin bu duruma neden geldiğini, bugün burada yaşananlar bize gösterdi. Genel kurulda bir divan başkanı 3 saatte seçilemiyor.

Tekstilkent, Sultan hamama sığmayan esnafın daha rahat çalışması ve üretim yapması ihtiyacından kaynaklanmıştır. Burada farklı iş kolları var, farklı iş yapmalarına rağmen birbirlerinden farkları yok. Bugüne kadar yapılmayan eksikleri gördük, tekstilcinin deposu yok showrumu yok. Müşterilerin gelip iş yapabilmesi için bu eksikleri giderilmesi lazım. Ana amaç buranın işlevini kazanmasıdır. Buranın projesi doğru değil,doğru olsaydı,bugüne kadar burada iş yapanlar burayı doldururdu.bu tip yerlerin ve merkezlerin yönetilmesi üniversitelerde ders konusu olmuştur. Bende bu konuda üniversitelerde ders veriyorum. ben ve ekibim tekstil kentin iyi yönetilmesi için bu göreve talip olduk. bizi seçenler öncelikle yönetime güvenmeli ve tam yetki vermelidir. Kimseleri mağdur etmeden ortak yol bularak burasını yönetmek, yöneticilerin aslı vazifesidir.

“Tekstilkent’in çözüme kavuşmayı bekleyen sorunları var”
Tekstilkent’in ve üyelerinin şeffaf, demokratik, çağın gereklerine uygun bir şekilde yönetilmesi gerektiği kanaatindeyim. Bu noktada güçlü dinamik ve deneyimli bir ekibe ihtiyaç duyulduğunu biliyorum. Büyük hedefler beşinde koşan, yılların deneyimini beraberinde getirmiş bir ekiple, ülkem için ve burada iş yapan herkes için çalışmak istiyorum.
  Tekstilkent’in istikrardan uzak yapısı, Tekstilkent’in ileriye gitmesi, gelişmesi önünde en büyük engel, Bölgeye toplu ulaşımın yetersiz düzeyde olması, yetersiz otopark alanı, düşük doluluk oranı, dükkân ve iş yerlerinin beklenenin çok altında değeri olması Tekstilkent’in çözüme kavuşmayı bekleyen en önemli sorunlarındandır. Öte yandan mevcut binaların fonksiyonellikten uzak olması, site faaliyetlerinin yetersiz düzeyde kalması, tanıtım faaliyetlerinin beklenen düzeyde olmaması da Tekstilkent’in önündeki engellerden sadece birkaçı. Bizler şeffaf bir yönetim anlayışı çatısı altında birleşerek geleceğe kararlı ve güçlü adımlarla beraber yürüyeceğiz” dedi.






 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı