Küçük Türkan Saylan

Küçük Türkan Saylan

Azim ve kararlığın yanına sevgi, saygıyı da eklerseniz başaramayacağınız, üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir sorun olmaz. Böyle diyor Merve Aras.

 

 

 

 

 

 

Azim ve kararlığın yanına sevgi, saygıyı da eklerseniz başaramayacağınız, üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir sorun olmaz. Böyle diyor Merve Aras.

 

Merve Aras, Batmanlı 7 kardeşten biri annesi ev hanımı babası ise garson. O liseyi bitirdi hem de başarıyla üniversite imtihanların dada aldığı puanlarla başarısının tesadüf olmadığını kanıtladı. Şimdi ise tercih yapmak için uğraşıyor.

 

ARAS, ‘ilkokulu batmanda bitirdim ortaokulu ve liseyi İstanbul/Esenler/İbrahim Turan Lisesinde okudum. 8. sınıfta Melek Erman Köni Eğitim Ve Kültür Merkezinden etüt alıyordum. Orada, başarılı öğrencilere burs veriliyordu. Bana da burs verdiler. Lise hayatım boyunca burs aldım. Buradan Ç.Y.D.Derneğine teşekkür ederim. Bana çok büyük destek oldular.

 

Liseye kayıt olmamda bile yardımcı oldular. Lisede birinci sınıf hazırlık sınıfı idi. Daha sonra ben İngilizce öğretmeni olmak için dil bölümünü tercih ettim. Öğretmenlerimden Nilgün ÖZER, Güzin BERBEROĞLU’ nun bana vermiş olduğu destek ve gayretten dolayı İngilizce öğretmenliği ilk tercihim oldu. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sınarım.

 

Beni hiç yalnız bırakmadılar ve desteklerini hiç esirgemediler. Onları çok seviyorum. Yasemin ERSOY hoca ailemizden biridir. Aslında o annemin öğretmenidir. O bizim her şeyimiz, ne öğrendiysek ondan öğrendik. Onu çok seviyorum ve ona ailecek çok şey borçluyuz. Bir de hayatta borcum olan Ç.Y.D.Derneği Genel Başkanı Türkan SAYLAN annemizi rahmetle anıyorum. Ona verdiğim bir söz vardı. Okuyacağım! Bilgi birikimimi ülkemde yaşayan insanlarla paylaşacağım ve yolunda ilerleyeceğim. Buradan söylüyorum. Bu sözümü yerine getireceğim.

 

Türkan annemiz ile ilk karşılaştığımızda onu uzaktan gördüm. Fakat daha sonra Yasemin hocam ile kendisini yakında görerek, kendisi ile yaptığım sohbet sırasında kendisine bu sözü verdim. Türken SAYLAN annemiz ile tanışamayanlar onun filmini seyir etsinler ve onun ne kadar onurlu, insanlara, insanlığa ne kadar değer veren birisi olduğunu anlayacaklar. O büyük bir insandır. Neleri başardığını bilmeyen yoktur herhalde. Onun yolunda ilerlemek, insanlığa yapılacak en büyük hizmettir.

 

Ben başarımı, gelişmemi sevgiye ve saygıya borçluyum. İnsanları, doğayı, öğretmenleri seveceksiniz. Hatta yapacağınız işi severek yaparsanız, göreceksiniz ki başarı kendiliğinden gelecektir. Sevgisiz insan başarılı olamaz.

 

Önemli bir sosyal yaşantım yok. Yoğun ders programlarımdan dolayı gezmeye, eğlenmeye fazla zaman ayıramadım. İstanbul’dan şehir dışına ilk çıkışım, Çanakkale şehitliğini ziyaret etmek oldu. Daha sonra Atamızın yattığı yer olan Anıtkabir’i ziyaret ettim. Birkaç kez de pikniğe gittim. Annemi, babamı, ailemi çok seviyorum. Babam, yoksul ama gururlu biridir. Babam bize alın teri ile kazanılmayan, haram lokma hiç yedirmediğini biliyorum.

 

Hayatta tek bir korkum oldu. Son günlerde yaşanan sınav skandalları benimde başıma gelir mi? Düşüncesi ile kuşkulandım. Ama emeğimin karşılığı olan mutlu sonucu hiçbir sorunla karşılaşmadan aldım. Çok mutluyum.

 

Ben, Türkan SAYLAN annemizden almış olduğum terbiye ile büyük bir sorumluluğum olduğunu biliyorum. Beni örnek alarak hayatlarında başarıyı yakalamak isteyenlere örnek olmam gerekir. Batman’da yaşayanların bende beklentileri olduğunu biliyorum. Kız çocuklarını bu güne kadar okutmayan aileler, benim yakaladığım başarı ile beraber kız çocuklarını okutmak için yarışacağını düşünüyorum. Beklide Batmanda okuyan ilk üniversiteli kız da ben olacağım. Ama inanıyorum ki bundan sonra yüzlerice Batman’lı Merveler okul okuyacaktır.’dedi

 

Bizde 7-24 Esenler Haber Ailesi olarak Merve ARAS’ a hayat adı verilen bu uzun maratonda başarılarının devamını diliyoruz.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı