Koronavirüs ve CHP İl Kongresi...

Koronavirüs ve CHP İl Kongresi...

Koronavirüs’ün tüm dünyada etkisini arttırdığı ve Türkiye’de de 6 vakanın bulunduğu günlerde tüm yapılan uyarılara rağmen CHP İstanbul İl Kadın Kolu Kongresi’nin yapılmasına onay veren İl

VİRÜSLÜ KAFALAR EGEMENLER TARAFINDAN KULLANILDIĞI SÜRECE İNSANLIĞIN ÇEKECEĞİ VAR”
CHP Esenler eski Belediye meclis üyesi ve Esenler’de sevilen, sayılan parti üyesi YÜKSEL KILIÇ, “Çok yanlış bir durumla karşı karşıyayız.  Dünya çapında tüm etkinlikler iptal edilmişken, CHP'nin 17 Mart Salı günü yapılması beklenen haftalık grup toplantısı iptal edilirken, okullar tatil edilmişken bu ne duyarsızlık, bu ne cesaret? Kafalardaki virüsler temizlenmedikçe, virüslü kafalar egemenler tarafından kullanıldığı sürece insanlığın çekeceği var” dedi.

KILIÇ, “14. Olağan CHP İstanbul İl Kadın Kolu Kongre Beşiktaş'ta gerçekleşti. İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu’da kongreye katılarak bir konuşma yaptı ve kadın üyelerimize başarılar diledi. Buraya kadar sorun yok, sorun dünya çapında tüm etkinlikler insan sağlığı, salgının tehlikesinin boyutları ortaya konularak, bilim insanlarının uyarıları ile iptal edilmişken ve CHP’nin 17 Mart Salı günü yapılması beklenen haftalık grup toplantısı bile iptal edilirken bu ne duyarsızlık, bu ne cesaret? Çok yanlış… Üstelik kurallara uymayan bir doktor, insan sağlığı ile ilgilenen birisi.

KILIÇ, “ kötü olanı ise bir kongre yüzünden CHP'nin 'bütün çağrılara rağmen halk sağlığını umursamadığı' algısının oluşmasıdır. Bizler sokaklarda dolaşan, halkın içinde siyaset yapanlarız, biz bu durumu nasıl izah edeceğiz. Sayın il başkanımız, CHP örgütlerine siyasi iletişimin çok kötü bir örneğini sergileyen birisi olarak anılacak. Tek adaylı, üye katılımının sınırlandığı bu kongreler ertelenseydi ne zararı olurdu, ne kaybı yaşardınız? Diye sormak hakkımız. İl başkanımız galiba iktidar olmak istemiyor şayet bu düşüncede değilse bu durumu, oluşturmak istenilen algıyı, sokağa ve topluma verdiği zararı, sorumsuzca davranışının nedenlerini derhal açıklamalıdır.  Bizler ne yapmak istediklerini anlamadık, anlamakta mümkün değil.
 
“ÖNCE İNSAN” DİYEN BİR PARTİYE YAKIŞMADI”
KILIÇ, “ 12 Mart itibariyle dünya çapında 118 ülkede 125.000’den fazla saptanmış vak’a, resmi rakamlara göre de 4.613 ölüm varken, Türkiye’de de 6 vakanın olduğu, il başkanımızın kişisel ikbal ve taleplerinin insanımızın hayatı değerlerinden daha önemli olması beni vicdani bir sorumlulukla karşı karşıya bırakmıştır. İyi bir lider olmanın vasıflarından biri de, gerektiğinde size inanan, sizinle yol yürümek isteyen insanları korumak pahasına, kendinizden vazgeçmeyi bilmektir.

KILIÇ, “ Bütün bilimsel verilerin ışığında, bilim adamlarının ortaya koyduğu riskleri kabullenmemek neyin nesi? Halbuki Türkiye’yi etkileyecek bir kongrenin yalnızca delegelerle yapılmasını kendilerinden başkasının istemediğini kavramadıkları belli olmuştur. Örgütün sesine kulak veremeyenleri tarih iyi yazmaz.  Coronavirüs açısından yüksek risk taşıyan bir günde yapılan kongrenin “ÖNCE İNSAN” diyen bir partiye ve o partinin ideolojisine hiç yakışmadı. Koltuklar insanımızdan, örgütümüzden daha kıymetli değildir.

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılan ‘Kadın Kolu Kongresi’ paylaşımına çok sayıda tepki yağdı.

İşte o tepkiler:

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli