Korkmuyoruz, Korkutamazsınız...

Korkmuyoruz, Korkutamazsınız...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adalet yürüyüşünün 14. Gününde, bazı tatsız olaylar yaşandı, bir meczubun yola bıraktığı merminin yanı sıra yürüyüş boyunca Rabiacıların işa

Korkmuyoruz, Korkutamazsınız...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adalet yürüyüşünün 14. Gününde, bazı tatsız olaylar yaşandı, bir meczubun yola bıraktığı merminin yanı sıra yürüyüş boyunca Rabiacıların işaretleri, yürüyüş kortejine katılanları daha da cesaretlendirdi.

Birkaç satılmış haine pabuç bırakmayız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı ’Adalet Yürüyüşü’nün 14’inci gününde Düzce güzergâhında coşkulu kalabalık tüm bu sataşmalara “Hak, Hukuk, Adalet” sloganlarıyla ve alkışlarla karşılık verdiler. ’Adalet Yürüyüşü’ne CHP İstanbul belediye meclis üyelerinin geniş katılımla destek sunmaları herkese moral oldu. Yürüyüşün ilk saatlerinde yola bırakılan kurşun, AKP iktidarının ülkeyi ne duruma getirdiğini ve gelecek günlerin bugünlerden daha tehlikeli bir sürece evirildiğini işaret ediyordu. Adalet yürüyüşünde bulunanlar, “ bizlere yapılan bu provokasyonlar, ülkede insan yaşamının değersizleşerek, faşizmin hortladığını, adaletin ve demokrasinin katledildiğini burada gördük. Korkmuyoruz, korkutamazlar. Bizler adalet için yürüyoruz, herkese adalet getirmek için el ele verdik. Biziler çıktığımız bu yoldan dönmeyeceğiz, bizleri inandığımız bu onurlu davamızdan kimse caydıramaz, hak hukuk, adalet diyoruz. Birkaç satılmış haine ve bu iktidarın beslemelerine, yağcı, yalakalarına pabuç bırakmayız, bırakmayacağız” diyerek tepkilerini dile getirdiler.




“Biz kararlıyız, İstanbul’a adalet için yürüyoruz”
Yürüyüş öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün havanın çok sıcak olacağı söyleniyor. O nedenle biraz daha dikkatli olacağız. Belki biraz daha ağır yürüyeceğiz. Sıcağın önümüzdeki günlerde daha da artacağı ifade ediliyor. Şundan herkes emin olsun. İster çok sıcak olsun ister çok soğuk olsun ister yağmurlu olsun ister sis olsun. Biz kararlıyız, azimliyiz, İstanbul'a adalet için yürüyeceğiz. Biz adalet için toplumun vicdanı için yürüyoruz. Bu yürüyüşümüze toplumun çok değişik kesimlerinden sempatiyle bakanlar var. Özellikle Anayasa referandumu sırasında 'evet' oyu kullanan pek çok vatandaşımız da bize sempatiyle baktıklarını, yürüyüşümüze destek verdiklerini ifade ediyorlar. Biz de onlara yürekten teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


Adalet, demokrasi ve insan haklarının en doğru aranacağı yer sokaklar ve meydanlardır”
Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala ve Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran da Adalet Yürüyüşü'nün dünkü etabına eşlik etti. Sosyalist Enternasyonal'e üye ülkeler adına yürüyüşe katıldıklarını belirterek, “Bu yürüyüş sadece Türkiye için değil dünya için de adalet ve demokrasi adına çok önemli. Ülkeler eğer olağanüstü hallerde, otoriter bir şekilde yönetiliyorsa hak, hukuk, adalet, demokrasi ve insan haklarının en doğru aranacağı yer sokaklar ve meydanlardır” dedi.




 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli